NEDİR
Giriş Tarihi : 16-06-2023 11:24

ONS Kelime Anlamı Nedir?

ONS kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

ONS Kelime Anlamı Nedir?

Ons nedir

Gelişen teknoloji bankacılık sektörünü de etkiledi. işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleşmeye başlaması, yatırımların da sanal ortamda işleme geçmesini kolaylaştırmaya başladı. Bankalarda gerçekleştirilen altın işlemlerinin büyük çoğunluğu gram altın bazında değerlendirilmektedir. Ons altın ve gram altın bazında gerçekleştirilen altın işlemleri aynı etkiye sahip değildir. Bu nedenle birçok yatırımcının aklında “Gram Altın mı, Ons Altın mı?” sorusu beliriyor. Peki ons nedir? Ons ne demek? İşte detaylar...

 

Ons ne demek

Ons kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Ons ne demek? TDK sözlük anlamına göre Ons nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Ons kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Ons nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

ONS NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE ONS NE DEMEK?

Ons kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Ons kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

Ons ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan Ons kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

Ons kelimesi ekonomi ve altın piyasası ile ilgilenenlerin yakından tanıdığı kelimelerden biridir. İngilizce yazımı ‘Ounce’ olan ons ağırlık birimi Anglo sakson ülkelere (İngiltere, Amerika) özgü bir ağırlık ölçüsü birimi olarak tanımlanıyor.

Anglo sakson ülkelere (İngiltere, Amerika) özgü bir ağırlık ölçüsü birimi olarak tanımlanıyor.

Örneğin Fransa'da 30,59 gram ve İngiltere’de 28,349 gram ağırlığa denk geliyor. Altın için genellikle uluslararası ağırlık birimi olarak troy ons kullanılır. 1 ons; 31.1034768 gram saf altına karşılık geliyor.

Günümüzde geleneksel yöntem olarak kabul edilen kuyumcudan altın alma halen devam ediyor olsa da, bankacıların kuyumcularla olan altın rekabetinde, bankacıların önde olduğu gözlemleniyor.

Bankalarda gerçekleştirilen altın işlemlerinin büyük çoğunluğu gram altın bazında değerlendirilmektedir.

 

TDK’ye göre Ons;

isim, Fransızca once

Genellikle gümüş, altın ve platin gibi kıymetli metallerin veya elmas, yakut gibi değerli taşların kütlelerinin ölçülmesi için kullanılan, Fransa'da 30,59 gr, İngiltere'de 28,349 gr ağırlığında bir ağırlık ölçüsü birimi.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)