SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 19-03-2020 11:02

Onlar söz verdi, siz de söz verin!

Onlar söz verdi, siz de söz verin!

Koronavirüslü hastalara bakan bir hastanenin doktor ekibi, kendi hayatlarını hiçe sayarak fedakarca bir mücadele sürdürüyor.

11 kişilik doktor ekibi, “Biz her ne pahasına olursa olsun virüs bulaşan insanlara bakacağımıza söz veriyoruz ama siz de bir süreliğine evde kalacağınıza söz verin” açıklaması yaptı.

Doktorlar Zafer Erdoğmuş, Mustafa Akansoy, Emine Kamiloğlu, Selin Bardak, Nesil Bayraktar, Fatma Canbay, Derlen Özgeç Ruso, Emre Vudalı, Yağmur Aldağ, Havva Yeşildağlı ve Hatice Ç. Çağlayan yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar:

“Bizler korona virüs bulaşan veya şüphesi olan hastalara bakan doktorlarız. Korana virüs salgını dünyada devam ederken, ülkemizde de kendisini gösterdi. Doktorlar olarak bizler de endişeliyiz, hatta korktuğumuzu da itiraf edelim. Çünkü bu hastalara baktığımız yüksek bulaş riskine sahibiz. Virüs bulaşırsa, bizler de hasta olabiliriz, hafif atlatabiliriz, virüs akciğerlerimize çok ciddi hasar verip hayatımız boyunca nefes darlığı yaşayabiliriz ve en kötüsü hayatımızı kaybedebiliriz. 11 doktorunuz sükunetle bu riskleri kabul etti. Doktorlarınız olarak, hemşire arkadaşlarımızla birlikte samimiyet ve ciddiyet içinde çalışıyoruz.
Sizlere bir söz vereceğiz ve sizlerden bir söz alacağız. Ne pahasına olursa olsun korona virüse yakalanan vatandaşlarımıza ve diğer ülkelerin insanlarına bakacağız, söz veriyoruz.
Sizlerden destek bekliyoruz, doktorlarınızı, ailenizi ve kendinizi korumaya söz vermenizi istiyoruz. EVDE KALARAK, BULAŞ RİSKİNİ azalmalısınız. Bu konuda sizden bizlere SÖZ VERMENİZİ İSTİYORUZ.”

AdminAdmin