KİMDİR
Giriş Tarihi : 29-05-2023 14:50

Ömer İleri Kimdir? Eğitim Hayatı ve Başarıları

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adayı olan Ömer İleri’nin kim olduğu merak ediliyor. Peki, Ömer İleri kimdir? İşte detaylar…

Ömer İleri Kimdir? Eğitim Hayatı ve Başarıları

Ömer İleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanıdır. Kendisi, 1 Ocak 2022 tarihinde bu göreve atandı.

Peki Ömer İleri nereli

Ömer İleri, 1972 yılında Trabzon'da doğdu. Lisans eğitimini 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladıktan sonra, yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yapmıştır. Ardından doktora eğitimini İngiltere'deki University of Manchester'da tamamlamıştır.

Ömer İleri, 1999 yılından itibaren özel sektörde farklı firmalarda bilişim teknolojileri alanında yöneticilik yapmıştır. 2011-2015 yılları arasında BTK Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2015-2018 yılları arasında ise BTK Başkanı olarak görev yapmıştır. Daha sonra bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra, 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı olarak atandı.

Peki Ömer İleri kimdir

Ömer İleri'nin, bilişim teknolojileri alanında birçok çalışması ve yayını bulunmaktadır. Ayrıca, Türkiye'nin bu alandaki vizyonu ve politikaları konusunda da önemli katkıları olmuştur.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)