GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2019 02:04

Ömer Faruk Başarandan çarpıcı açıklamalar

Ömer  Faruk Başarandan çarpıcı açıklamalar

Gebze’nin önde gelen işadamlarından Başaran Holding Yönetim Kurulu başkanı Ömer Faruk Başaran, FETÖ’nün ilk operasyonu 1993 yılında kendisine, 2009 yılında da babası İbrahim Başaran’a karşı yaptığını savundu.

Son dönemde özellikle sosyal medyada Gebze’nin il olmasına yönelik yaptığı girişim ve açıklamalarıyla dikkat çeken Başaran, öte yandan da Halil İbrahim Şahinler ile birlikte kurduğu Büyük Türkiye Hareketi ile de gündemde yer almaya başladı.

 

SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUM

 

Büyük Türkiye Hareketi’nin (BTH9) siyaset üstü bir oluşum olduğunu söyleyen Ömer Faruk Başaran, bu oluşumun tüm Türkiye’ye yayılacağını dile getirdi.

Büyük Türkiye Hareketi’nin yenilikçi, ilerici ve liyakata önem veren bir yapı olduğuna dikkat çeken Başaran, “Tamamen yerli ve milli bir hareket. Muhafazakar, demokrat, Türk milliyetçilerinin buluşma noktası. Bununla birlikte Atatürk ve İnönü gibi değerlerle de sorunu olmayan bir oluşum. Amacımız Türk siyasetine ve toplumsal sorunlarına yenilikçi ve alternatif çözümler sunabilmek” diye konuştu.

Yakın zamanda bir güç haline gelerek, seçimlerde söz sahibi olacaklarını da vurgulayan Başaran, “Bölgemizde de oy potansiyeline sahip olduğumuzu ve bu güçle sorunların çözümüne katkı sunacağımızı düşünüyoruz” dedi.

 

FETÖ’NÜN İLK KAZIĞINI BEN YEDİM

 

1993 yılında Gebze’de ilk sanayici ve işadamları derneği olan GESİAD’ın kurucu başkanlığını yapan Ömer Faruk Başaran, “Derneği kurduktan 18 ay sonra kongreye gittik. Hiç aday çıkmadığı için o grubun farklı bir şey düşündüğü aklıma gelmedi. Üye çoğunluğu bende olduğu için, ‘seni istiyoruz’ dediler. Tek aday olarak kongreden çıktık ancak yönetim kurulu toplantısında başkan olarak başkasının olmasını istediklerini söylediler. O an hem yönetim kurulundan hem de üyelikten istifa ettim” dedi.

Başaran, bu grubun ikinci operasyonu da babası İbrahim Başaran’a yaptıklarını da belirterek, “Üç aday yarıştı. Babam, Nail Çiler ve o grubun temsilcileri. Üç grup da tek başına başkanlığı alamıyordu. Babam o grubun isteklerine uymayınca, Nail Çiler başkan oldu” şeklinde konuştu.

AdminAdmin