SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 23-10-2020 17:17

"Okullardaki tedbirler yeterli değil"

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Gebze Şubesi Yönetim Kurulu, okullarda alınan tedbirlerin yeterli olmadığını belirtti.

Yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi:

“22 Ekim 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarına baktığımızda okulların açılması nedeniyle salgının seyrinde bir artış yok aksine okullarda vaka sayılarında düşüş var yüz yüze eğitime katılım oranı yüzde 80'lerin üzerinde. 5. ve 9. sınıflarda da yüz yüze eğitim şartlarının da aynı olacağını açıkladı.

Halbuki konu ile ilgili sağlık bakanlığı 23 10 2020 tarihli açıklamasında bazı illerimizde Eylül ortasındaki vaka sayısının bugün itibarı ile 3 katına çıktığı belirtilmiştir. Okullarımızdan bize gelen bilgiler bu durumu doğrular niteliktedir. Bu yükselişteki en önemli etkenlerden birisi de okulların yüz yüze eğitime başlayan okullarda alınan tedbirlerin yetersiz olmasıdır.

Vaka sayılarını artışında işaret edilen Eylül ayı ortaları okullarda yüz yüze eğitimin başladığı tarih olan 21 Eylül'ü kapsamaktadır.

21 Eylül 2020   1519 olan hasta sayısı 22 Ekim 2020’de 2102 dir.

Bu rakamlar bize gösteriyor ki yaklaşık 1 aylık süre içinde resmi verilere göre hasta sayısında neredeyse %50 artış görülmüştür. 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren 5 ve 9. sınıfların yüz yüze Eğitime katılması ile Okullardaki bulaşı riskinin artacağı ile ilgili ciddi endişelerimiz vardır. Her iki Bakanlığın açıklamalarının birbiriyle çelişmesi endişelerimizin yersiz olmadığını gösterir niteliktedir. Eğitim İş Sendikası olarak okullarda alınan tedbirlerin yeterli olmadığını görüyoruz. Okullara gönderilen covid 19 pozitif vaka çıkması durumunda yapılması gereken uygulamalar talimatının Bilim Kurulu tarafından incelenerek güncellenmesine ivedilikle ihtiyaç vardır. Daha sıkı ve şeffaf tedbirlerin okullarımızda çalışan eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin ve velilerimizin endişelerini azaltacağı bir gerçektir. Sorumluları tedbir almaya davet ediyoruz.”

AdminAdmin