KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 26-04-2019 07:51

Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi Utku Gürtucayı ağırladı

Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi Utku Gürtucayı ağırladı

Darıca, ülkemizin en önemli mizah yazarı ve senaristi Utku Gürtunca’yı ağırladı.

Dönemin en önemli mizah dergisi Fırt’ta mizah yazıları, televizyon programlarına skeç yazarlığı yapan bir çok kitabı bulunan Utku Gürtunca, Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bir Yazarın Gözünden Dünya isimli söyleşiye katıldı. Öğrencilere yazarlık ve mizah konularında deneyimlerini anlatan Gürtunca ayrıca yine öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Oldukça keyifli ve eğlenceli geçen söyleşi sonunda Darıca’da öğrencilerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Utku Gürtunca kendisine bu imkanı sağlayan okul yöneticilerine teşekkür etti.

Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü M. Tuncay Koçbay, bahar şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’nin en önemli mizah yazarı ve senaristi Utku Gürtunca’yı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek kendisine katılımlarından ve değerli bilgilerini paylaşmalarından dolayı teşekkür etti.  Koçbay, etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi Gültekin’e de teşekkür etti.

UTKU GÜRTUNCA KİMDİR…

1969 yılında Bursa’da doğdu. Mizahla ilgili ilk yazıları 1985te Fırt adlı mizah dergisinde yayımlandı. 1992ye kadar tüm mizah dergilerine yazılar yazdı. 1992 den itibaren kendisi gibi mizah yazarı arkadaşı Hakan Koksal ile birlikte Sabah gazetesinde "Hıncalın Yeri" adlı köşede "Hakan&Utku" imzasıyla duvar ve pazar yazıları yayımlamaya, aynı yıl "Zeki Metince" adlı televizyon programında skeç yazarlığı yapmaya başladı. 1992 de yine Hakan Köksalla birlikte başta "Plastip Show" adlı program olmak üzere pek çok televizyon programında metin yazarlığı yapmaya başladı. Hakan Köksal ile 6 kitap yazdı. Hakan Köksal ile birlikte “ Bizim Duvar ”, “Uzun Lâfın Kısası” ve “KeyifVericiMaddeler” adlıkitapları yazdı. Kendisi 2 kitap yazmıştır. Çeşitli sanatçılar için standupshowlar ve kabare oyunları yazdı. 1997 senesinde reklam yazarlığına başladı. Çeşitli ajanslarda pek çok markayla ilgili çalışmalarda reklam yazarı olarak görev aldı.
‘Robot çelikle gecen 9 yıl’, ‘1 erkek 1 kadın’ yazarlığıyla gecen 4 sezon.. en bilinen ve ilgi uyandıran işlerindendir.

 

AdminAdmin