Yemek Tarifleri
Giriş Tarihi : 28-04-2023 12:00

Nefis Tavuk Göğsü Tarifi

Ağızda dağılan nefis bir tatlı olan yalancı tavuk göğsünü tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Malzeme ve tarif detaylarda...

Nefis Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü nasıl yapılır

Pratik tatlılar birçoğumuzun tercih ettiği tatlı çeşitlerinin başında geliyor. Bunlardan biri olan tavukgöğsü ise oldukça kolay yapılıyor. Hızlı bir şekilde hazırlayacağınız tavukgöğsü tatlısı için haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar...

 

Tavuk Göğsü tarifi nasıldır

Tavuk Göğsü sütlü tatlılar içinde gözde olan tariflerden biridir. Sizler de sütlü tatlıları seviyorsanız haberimizde yer alan tavukgöğsü tarifi tam olarak size göre. Yalancı tavukgöğsü en çok tercih edilen çeşittir. Gerçek tavukgöğsünün daha uğraştırıcı olmasından dolayı yalancı tavukgöğsü daha çok tercih edilmektedir. İşte en lezzetli yalancı tavukgöğsüne ilişkin detaylı tarif haberimizde...

 

Hafif tatlılardan biri olan tavukgöğsü tadıyla sizleri baymadan tatlıya doyuracak. Sizlerde evde hazırlayacağınız tavukgöğsü ile sık sunumlar hazırlayabilirsiniz.

 

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya

 

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
  2. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
  4. Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
  5. Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.
  6. Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
  7. Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
  8. Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
  9. Üzerini arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyelim. Ben pişirme kağıdından ince şeritler kestim, tatlının enine gelecek şekilde üzerine yerleştirdim. Ardından her yerini kapatacak şekilde üzerine tarçın serptim ve şeritlerimi dikkatli bir şekilde çıkarttım.

10. Sonrasında tekrar kestiğimi pişirme kağıtlarını tatlının boyuna doğru aralıklı olarak yerleştirdim ve tarçın döktükten sonra dikkatlice çıkarttım ve çok hoş bir görüntü elde ettim. Ancak siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)