GÜNDEM
Giriş Tarihi : 01-09-2023 13:37

Nail Çiler'den 1Eylül mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyada barış ve huzurun sağlanabilmesi için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Nail Çiler'den 1Eylül mesajı

Dünyada süren eşitsizlik ve savaşlara vurgu yapan Çiler, açıklamasında, "Dünya, savaşların, çatışmaların, sömürünün ve eşitsizliklerin gölgesinde yaşıyor. Bu durum, tüm insanlığın ortak sorunudur. Dünyada barış ve huzurun sağlanabilmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.
Savaşların sadece bir bölge ve ülke sorunu olmadığının altını çizen Çiler, "Savaşlar, sadece savaşan tarafları değil, tüm insanlığı olumsuz etkiliyor. Savaşlar, milyonlarca insanın ölümüne, yaralanmasına ve yerinden edilmesine neden oluyor. Savaşlar, ekonomik krizlere, göçlere ve insan hakları ihlallerine de yol açıyor. Bu nedenle, savaşların sona ermesi için hep birlikte çaba göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.
Çiler, "Dünyadaki eşitsizliklerin de barış ve huzuru engellediğini" belirterek, "Dünyadaki zenginlik, adil bir şekilde paylaşılmadığı için, birçok insan yoksullukla mücadele ediyor. Bu durum, çatışmalara ve huzursuzluklara neden oluyor. Bu nedenle, dünyadaki eşitsizliklerin de ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.
Çiler, "Dünyada barış ve huzurun sağlanabilmesi için, tüm insanlığın ortak çaba göstermesi gerekiyor. Bu konuda, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.

AdminAdmin