GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-03-2019 08:59

MÜSİADdan yerli üretim vurgusu

MÜSİADdan yerli üretim vurgusu

24 Ocak’ta gerçekleştirilen genel kurul ile göreve gelen MÜSİAD Gebze Şubesinin yeni yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri basın toplantısında, dışa bağımlılıktan kurtulmak için yerli ve milli üretime yönelik önemli mesajlar verdi.

MÜSİAD Gebze Şube başkanı Serkan Beyaz, 2 hafta önce Afyon’da yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında yerli ilaç üretiminin ele alındığını belirterek, “Ne yazık ki bu alanda yüzde 80 dışa bağımlıyız. Bundan kurtulmalı, kendi üretimimizi gerçekleştirmeliyiz. MÜSİAD olarak durumdan vazife çıkararak bu konuda ciddi çalışmalara başladık” diye konuştu.

Her 3 ayda bir, tüm Türkiye’deki MÜSİAD şubelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda bölgenin ve ülkenin sorunlarının tespiti ve çözümlerinin konuşulduğunu kaydeden Beyaz, yakın zamanda Gebze’de de Türkiye İstişare Toplantısının yapılacağını söyledi.

 

ÇETİNKAYA : “SAĞLIKTA % 85 DIŞA BAĞIMLIYIZ”

 

MÜSİAD Gebze şube yöneticilerinden Doktor Lütfi Çetinkaya da sağlık alanında yüzde 85 dışa bağımlı olduğumuzu belirterek, “Bu bağımlılıktan kurtulmak için kendi üretimimizi gerçekleştirmeliyiz. Bu konuda çalışmalarımız var” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE 11 BİN ÜYE DÜNYADA 100 ÜLKEDE

 

MÜSİAD Gebze şube başkanı Serkan Beyaz, MÜSİAD ailesinin nitelikli ve geniş bir aile olduğunu belirterek, “Dünyada 100 ülkede, Türkiye’nin 81 ve 6 ilçesinde faaliyet gösteriyoruz. 11 bin üyemiz, 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyor. Bölgemizin ve ülkemizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz” dedi.

Gebze şubesinin 1990’da kurulduğunu ifade eden Beyaz, yeni yönetimin 24 Ocak’tan itibaren göreve başladığını ifade etti.

Toplantıya yönetim kurulu üyeleri Mustafa Öge, Lütfi Çetinkaya, Ali Keskin, Macit Kardeş, Sefa Karasu, Derya Uyanık, Hakan çil, Cihat Beyaz, Gençlik kolları başkanı Alican Karakaya katıldı.

 

GEBZE BASININA ÖVGÜ

 

Serkan Beyaz, toplantıda Gebze basınına da övgüde bulunarak, “Gebze basını bizim için değerdir. Sorunların tespiti ve çözümü noktasında çalışmalar yapıyorsunuz, ortak bir değerimizsiniz” dedi.

Toplantıdan sonra MÜSİAD yöneticileri ve Gebze basını hatıra fotoğrafı çektirdi.

AdminAdmin