NEDİR
Giriş Tarihi : 16-03-2023 11:52

Münhasır Kelime Anlamı Nedir?

Münhasır kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

Münhasır Kelime Anlamı Nedir?

Münhasır Ne Anlama Gelir?

Münhasır kelimesi dilimizde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Münhasır kelime kökeni Arapça diline dayanmaktadır. Peki, Münhasır kelimesi anlamı nedir? Münhasır kelimesi nedir? 

Münhasır Kelimesi 

Münhasır kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Münhasır ne demek? TDK sözlük anlamına göre Münhasır nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Münhasır nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar...

MÜNHASIR NEDİR? MÜNHASIR NE DEMEK? TDK SÖZLÜĞÜNE GÖRE MÜNHASIR NE ANLAMA GELİR?

Münhasır, gündelik konuşma dilinde ve akademik metinlerde yaygın bir şekilde kullanılan kelimelerden biridir. Bir kişi ya da bir şey için ayrılmış, mahsus anlamlarına gelir.

"Şahsına münhasır biriydi." cümlesinde münhasır kelimesi özel, tek sadece anlamlarında kullanılır. 

Örnek cümle: Harp yalnız Avrupa'ya münhasır kalmadı.

TDK’ye göre Münhasır;

 Arapça.

Sıfat, Bir kimse veya bir şey için ayrılmış, mahsus:     

 "Onu yalnız ince hastalığa münhasır zanneder, başka hastalıklara aldırmadığı hâlde, veremliden son derece çekinirdi." - Reşat Nuri Güntekin.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)