GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-03-2019 10:34

Muhtar adayından önemli hatırlatma

Muhtar adayından önemli hatırlatma

İzmit Akarca Mahallesi muhtar adayı Ayşe ırmak, seçime 4 gün kala seçmene önemli bir hatırlatmada bulundu.

Çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Ayşe Irmak, muhtar adaylarının seçiminde seçmeni ilgilendiren önemli bir konuda bilgilendirmelerde de bulunuyor.

Seçmenlere broşür dağıtarak bu bilgilendirmeyi yapan Ayşe Irmak, ”Geçtiğimiz seçimlerde belediye başkanlığı ile muhtar oy pusulaları ayrı ayrı zarflara konuluyordu. Bu seçimlerde ise bütün oy pusulaları Muhtarlık da dahil tek bir zarfa konulacak. Hatalı oy kullanımının önüne geçmek ve iradenin sandığa düzgün yansımasını sağlamak için bu bilgilendirmeyi yapıyoruz” diye konuştu.

 

Akarca’yı birlikte yöneteceğiz

 

Ayşe Irmak, 31 mart seçimlerini kazandıkları takdirde Akarca Mahalle sakinleri ile birlikte yöneteceklerini söyledi.

Klasik muhtarlık hizmetlerinin yanı sıra önemli ilklere imza atmak ve toplumsal kaynaşmanın sağlandığı bir mahalle oluşturmak için muhtar ve azalıklara aday olduklarını belirten Irmak, şöyle konuştu:

 

“Bu inançla;

        Hızlı bir kentleşme yaşayan ülkemizde, kentte ve kent yaşamında karşılaşılan sorunlar her geçen gün artmaktadır. Sorunlara çözüm aranmasında, kentlinin kent yönetimi ve kent yönetiminin de kentli hakkında bilgilenme, anlayış ve dayanışma geliştirmeleri için gerekli olan karşılıklı etkileşim ortamlarının yaratılması, kentlinin karar alma süreçlerine aktif katılımının sağlanması önemli ve önceliklidir.

        Akarca Mahallesinin sorunlarını 5 yıllık süreçte birlikte çözeceğiz.

        Dayanışmayı pekiştirecek sosyal alanların kurulması için öncü olacağız. (Önünde oyun parkı bulunan kadın lokalleri ve sohbet evleri gibi...)

        Kaynaşmayı ve bütünlüğü sağlamak için mahalle şenlikleri ve benzer etkinlikler düzenleyeceğiz.

        Öğrencilerimize burs temini için yerel yönetimler, hayırsever işadamları ve sanayicilerle ilişki kurup, girişimci olacağız.

        Ev ekonomisine katkıda bulunmak için ev hanımlarına yönelik beceri kursları açılması için farklı imkanlar oluşturmak.

        Çevremizdeki sanayi kuruluşlarına işçi alımlarında, işsizlerimize öncelik sağlanmasına ilişkin girişimlerde bulunacağız.

        Hizmet ve sorunların çözümü için ,Kamu, Yerel Yönetim ve Sivil yönetim kuruluşlarıyla işbirliği içinde sorunların çözülmesi  için gayret edeceğiz.

        İşçi, esnaf, öğrenci, memur, ev hanımlarından oluşacak halk meclisi kurulması ve kamu hizmetlerinde yaptırım gücüne sahip olması için öncülük görevini üstleneceğiz.

        Yuvam akarca yaşanabilir bir mahalle olmalıdır. Mahallemizin her şeyden önce insanların işsiz, yoksul, aç kalmadığı, kendisi için zaman ayırabildiği, iş dışındaki zamanlarını değerlendirebilmesi için uygun mekânların oluşturulduğu, çağdaş yaşam standartlarının tesis edildiği, yeşil alanların insanların ve bölgemizin soluk almasına yetecek kadar çoğaltılması için gerekli kurumlarla işbirliği kurmak.

         Yuvam Akarca Mahallesi Bileşenleri olarak, sonuçta ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda mahallemizin sakini değil, sahibi olma ilkesiyle muhtarlığımızda tüm çalışmalar ilgili halkımızı bilgilendireceğiz.

        Tüm sorunların çözümü için İzmit Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve sanayi kuruluşlarının desteği alınacaktır.

 

AYŞE IRMAK KİMDİR?

 

1975 Artvin doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü. 34 yıldır Kocaeli’de  yasıyorum. Geçici olarak Anaokulu Öğretmenliği görevinde bulundum. Okul Aile Birliklerin yönetimlerinde çalışmalarıma devam ediyorum.. Kocaeli Öğrenci Veli Derneğinin Kurucu üyesi olup, Yönetiminde Çalışmalarıma devam etmekteyim. Ayrıca 17yıldır da Mahallemizin C-2/18 B adresinde oturuyorum. 1 çocuk annesiyim.

AdminAdmin