SİYASET
Giriş Tarihi : 15-12-2023 10:06

Muharrem Dayanç, dünyanın ilk otizm üniversitesini kurmayı hedefliyor

CHP’de İzmir’in Balçova ilçesinden Belediye Başkan aday adayı olan Muharrem Dayanç kenti ayağa kaldıracak projeleriyle dikkat çekiyor. Dayanç’ın öylesine farklı bir projesi var ki, o projesi onu diğer adayların arasında bir adım öne çıkarıyor.

Muharrem Dayanç, dünyanın ilk otizm üniversitesini kurmayı hedefliyor

31 Mart 2024’de yapılacak Yerel Seçimlere yönelik aday adaylığı başvuru süreci bütün hızıyla sürüyor. Bütün seçimlerde “CHP’nin Kalesi” olarak adlandırılan İzmir’de de Parti örgütü, “değişim süreci”nin getirdiği yeni heyecan ile seçimlere yönelik çalışmalarına yoğun bir ortamda devam ediyor. Partinin gençlik kollarından yetişen ve 20 yıllık hizmeti ile CHP’nin tanınan simalarından biri olan eğitimci / iş insanı Muharrem Dayanç da, doğup büyüdüğü Balçova ilçesinin Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunu yapan partililerden biri... Hem projeleri, hem de renkli porcu geçmişinde boks ve dalış sporları da bulunan CHP’li aday adayı, sanatçı yönüyle de tanınan ve çok sayıda müzik enstrümanı çalan biri. Kişiliğinin sporcu ve sanatçı yönleriyle Balçova’nın avantajlarını ön plana çıkaran projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Dayanç, termal kaynaklarıyla tanınan yerleşim merkezinde bir Müzisyen ve Sporcu Yaralanmkişiliğiyle dikkat çeken ve bu özellikleriyle sokaktaki Balçovalıların çok sevdiği Dayanç, Türk futbolunun simge takımlarından biri olan Göztepe’de forma giymiş biri olarak sporcu bir kimliğe de sahip... Saları Kür Merkezi kurmayı planlıyor... Dayanç’ın en dikkat çeken projelerinden biri ise kentin çok önemli bir değeri olmasına karşın adeta “iyi kullanılmayan bir silah” gibi düşük bir profilde kalmış olan İnciraltı’nda Uluslararası Yat Limanı kurmak.Müzisyen ve Sporcu Yaralanmaları Termal Kür Merkezi ve İnciraltı Uluslararası Yat Limanı benzeri projelerinin yanı sıra her mahalleye kreş açacağını, alternatif yollar ile kent trafiğine soluk aldıracağını, yenilenen altyapı gibi, aydınlatma - “yeşillendirme” gibi kentin estetiğini geliştirmeye yönelik yepyeni girişimlerle farklı bir Balçova vadettiğini vurgulayan Muharrem Dayanç’ın öylesine farklı bir projesi var ki, o projesi onu diğer adayların arasında bir adım öne çıkarıyor.Hayatı boyunca eğitimciliğini içselleştiren ve eğitimciliği bir hayat tarzı olarak benimseyen yapısıyla dikkat çeken CHP’li Muharrem Dayanç’ın özgün projesi, Balçova’da bir “Otizm Üniversitesi” kurmak.

BALÇOVA’YA OTİZM ÜNİVERSİTESİ!

Gerek Türkiye’de gerekse uluslararası alanlarda çok sayıdaki sosyal girişimlerde uzun yıllardır dezavantajlı kesimlerin sorunlarına çözüm bulma süreçlerinde aktif roller üstlendiği için sorunları yakından tanıyan Dayanç, bu üniversite ile “harikalar yaratılacağından” emin.

“Dünyada bir ilk” niteliğindeki projesiyle ilgili olarak çok umutlu olan CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Dayanç, “aday gösterildiğimiz ve seçildiğimiz takdirde, üniversitemiz için girişimleri ilk günden başlatacağız” dedi.

Dayanç, “Cumhuriyet Halk Partisi gibi Türkiye’yi karanlıktan kurtarıp Cumhuriyet ışığıyla aydınlatan bir Parti için eğitim, siyasal tarihimiz boyunca en önemli unsurlardan biri oldu. Ben de bir eğitimci olarak, CHP İzmir Parti Okulu’nun kurucu eğitmeni olarak bunun coşkusunu ve gururunu hep yaşadım. Bugünlerde, Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde değişim rüzgarlarının estiği bir dönemde eğitim yine partimizin temel değerlerinden biri durumunda... Aslında eğitim değer verdiğimiz unsurların en başında gelen değerlerden biri olmasının yanı sıra, bana göre, partimiz CHP ve biz CHP’liler için bir “görev”. İşte “Otizm Üniversitesi”ni bu görev bilinciyle kuracağız... Projenin bütün detaylarını, uluslararası alanlardaki çalışmalarım sırasında uluslararası paydaşlarla görüş alış verişinde bulunarak, naçizane oya gibi işledim... Önümüzdeki yıllarda, mesela, Otizm Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olup, ulusal ve uluslararası sanat dünyasına damga vuran bir evladımızı alkışlarken, bu söylediklerim daha iyi anlaşılacak” diye konuştu.

AdminAdmin