GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-01-2024 15:57

Muhammet Öztürk'ten 16 Ocak kutlaması

​​​​​​​DDC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, Cumhuriyet yolunda başlangıç olan 16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutladı.

Muhammet Öztürk'ten 16 Ocak kutlaması

İş insanı Öztürk, Anadolu Basını'nın önemine işaret ettiği açıklamasında, '' Gazi Atatürk'ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı bir il de, Kocaeli'de yaşayan birisi olarak, kentimizle ve kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Zira , Atatürk 16 Ocak'ta İzmit Kasr-ı Humayun’da Anadolu basınıyla bir araya gelmiş, Cumhuriyet'in de ilan edileceğinin mesajını burada vermiştir. '' şeklinde konuştu.

Bünyesinde DDC Enerji, DDC Lojistik, DDC Reklam, DDC İnşaat, DDC Medya Yapım, DDC İş Makineleri, DDC Dış Ticaret ve DDC Organizasyon şirketlerini barındıran DDC Başkanı Muhammet Öztürk, yerel basının sorunlarına da değindiği açıklamasında , '' Türk basınının lokomotifi olan yerel basınımız imkan ve olanakları noktasında güçlendirilmeli, merkezi hükümet yerel basının ekonomik bağımsızlığını kazandırmalıdır '' derken, '' Büyük özveri ve sorumluluk içinde başarılı çalışmalar yapan yerel basınımız, yaygın basına güç veren çok değerli bir misyon içindedir. Bu bilinçle de bütün emekçi gazetecilerin 16 Ocak Basın Onur Günü'nü kutluyorum.'' dedi.

Basın mensubu olmanın gerçekte de bir onur olduğuna vurgu yapan iş insanı Muhammet Öztürk, açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi ;

'' Bilindiği gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’de İzmit Kasr-ı Humayun’dagerçekleştirmiş ve Cumhuriyet fikrini ilk olarak gazetecilerle burada paylaşmıştır. 16 Ocak günü yaklaşık 6 saat boyunca ilimizde basın toplantısı gerçekleştiren Atatürk , Cumhuriyeti kuracağını ilk kez gazetecilere duyurmuş, basına ne kadar önem verdiğini de göstermiştir. Bu nedenle 16 Ocak sadece Kocaeli için değil, tüm Türkiye’de gazetecilik açısından büyük bir öneme sahiptir. Ama daha önemlisi, Atatürk'ün Anadolu basını ile sadece ilimizde ilk ve son kez bir araya gelmiş olmasıdır. Günümüz şartlarında , zor koşullarda, fedakar bir şekilde, toplumsal değerlere saygılı ve tarafsız bir anlayışla görevlerini yerine getiren Anadolu basını, dün olduğu gibi bugün de demokratik toplum düzeninin korunmasında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca , 'Basın, Milletin Müşterek Sesidir’ sözüyle de basına verdiği değeri çok net şekilde ifade eden Atatürk'ü, bir kez daha şükranla anıyorum. Gününüz kutlu olsun.

AdminAdmin