SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 28-06-2020 13:09

Milyonlarca öğrenciyi tehlikeye attılar!

Milyonlarca öğrenciyi tehlikeye attılar!

Koronavirüs tedbirleri alınmadan, uyulmadan yapılan üniversite sınavına tepki geldi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM İŞ)Merkez Yönetim Kurulu üniversite sınavlarında korona tedbirlerine uyulmamasına tepki göstererek milyonlarca öğrencinin tehlikeye atıldığını ileri sürdü. Sendika tarafından yapılana açıklamada şu görüşlere yer verildi;’’

Hiçbir alanda konunun muhataplarına, o alanın paydaşlarına kulak asmayan bir devlet yönetimini sürdüren AKP, ne yazık ki bu "dediğim dedik" tavrından eğitim için çok kritik olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili de vazgeçmemiştir.

Biz başta olmak üzere eğitim sendikalarının ikazları, veli ve öğrencilerin her gün sosyal medyadan duyurmaya çalıştığı itirazlar, konunun yargı sürecine taşınması gibi gelişmelere rağmen, Korona tehlikesi altında sınavların belirtilen tarihte düzenlenmesinde inat edilmiştir.

Bu itirazlar karşısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un söylediği elle tutulur tek sözün "Biliyorsunuz bu sınavlara girmek zorunlu değil" olması da vahametin boyutunu katlamıştır.

Bakan Selçuk, 2 milyonu aşkın öğrenci ve onların velilerinin bu sınavlar için yıllarca hazırlık yapmasının bir hobi olduğunu sanmadığına göre, bu gafıyla kararları kendi almıyor olmanın çaresizliğini dışa vurmuştur.

Sonuç olarak devlet yönetimine ilişkin önemli toplantı ve organizasyonlar dahi Korona gerekçesiyle ertelenir ya da esnetilirken milyonlarca öğrenci ateşe atılmıştır. Sınav öncesinde ve sonrasında okul önlerinde oluşan kalabalık endişelerimizi haklı çıkartmıştır. Üstelik okullardan aldığımız duyumlara göre; çok sayıda okulda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde öğrenciler sıralara oturtulamamıştır. Halihazırda büyükşehirlerdeki birçok okulda bile sınıfların fiziki kapasitelerinin yetersiz olduğu bilinmektedir.

Bu ülkenin geleceği olan milyonlarca evladımızın canından endişe etmesine yol açan, velilerinin ve onlara emek veren biz eğitimcilerin elini korkuyla yüreğine götürmesine yol açan bu kararlar asla unutulmayacaktır! Tarih, bu kararları alarak, kendi siyasi inatları nedeniyle ülkenin gencecik fidanlarını tehlikeye atanları yazmıştır! Gelecek ise bu skandalı örtecek kadar iyi bir yalanın bulunmadığını yazacaktır!

             MERKEZ YÖNETİM KURULU 

 

AdminAdmin