GÜNDEM
Giriş Tarihi : 11-03-2023 12:08

Milletvekili Türkkan konuyu meclise taşıdı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze Millet Bahçesi ile ilgili rant iddialarını meclis gündemine taşıdı

Milletvekili Türkkan konuyu meclise taşıdı

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Askeriyeden belediyeye devredilen devasa alanda yapımı planlanan Gebze Millet Bahçesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Türkkan, “Konudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi var mı?” diye sordu.

ASKERİ ALANI MİLLETE DEĞİL RANTA AÇTILAR

Sultan Orhan Mahallesi içerisinde yer alan D-100 karayolu cephe olan devasa alanda yapımı planlanan “Gebze Millet Bahçesi” projesin ile ilgili konuyu meclis gündemine taşıyan İYİ Partili Lütfü Türkkan, soru önergesinde ibadet alanının ticaret alanına dönüşmesine dikkat çekerek, Bakan Murat Kurum’a “Camii için belirlenen alanın ticaret alanı olarak değiştirilmesinden alanı camii olarak projelendiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi var mıdır? diye sorarak konuyu açığa çıkarttı. Ayrıca Türkkan, önergesinde “Gebze Millet Bahçesi olarak belirlenen alandaki hakim noktaya camii yapımından neden vazgeçilmiştir? Neden camii için ayrılan alan rant bölgesi haline getirilip öncelikli olarak Galericiler Sitesi alanına dönüştürülmek istenmiştir?” sorularını yöneltti.

Türkkan; Gebze Millet Bahçesi için askeriyeden devir alınan araziyle ilgili olarak neden kamu yararı gözetilerek yeşil alan olarak kullanılması yerine ticaret alanı olarak kullanılması yönünde çabalar sürdürülmektedir? Bu alanın ranta kapatılmasının önüne kim ya da kimler tarafından geçilmektedir? diyerek, alanı yağmalamak isteyen yöneticileri de deşifre etmiş oldu. Türkkan; “Bakanlığınız tarafından Gebze Belediyesine, Millet Bahçesi olarak belirlenen alanla ilgili herhangi bir görüş ve tavsiye sunulmuş mudur?” diyerek Bakanlığın konudan haberdar olup olmadığını sordu

AdminAdmin