NEDİR
Giriş Tarihi : 18-06-2023 10:06

Metastaz Kelime Anlamı Nedir?

Metastaz kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

Metastaz Kelime Anlamı Nedir?

Metastaz nedir

Metastaz kelimesi sağlık alanını ilgilendiren bir kelimedir. Metastaz günlük hayatta sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kanser hastalığına ilişkin rahatsızlıklarda metastaz kelimesiyle karşılaşmanız mümkündür. Peki metastaz nedir? Metastaz ne demek? İşte detaylar…

 

Metastaz ne demek

Metastaz kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Metastaz ne demek? TDK sözlük anlamına göre Metastaz nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Metastaz kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Metastaz nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

METASTAZ NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE METASTAZ NE DEMEK?

Metastaz kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Metastaz kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

Metastaz ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan Metastaz kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

Metastaz; belirli bir dokuda gelişen tümör dokusuna ait hücrelerin çeşitli süreçler sonucunda kendisine en yakın damar dolaşımına geçerek bulunduğu bölgeden farklı bir vücut dokusuna ulaşması ve burada gelişimini sürdürmesidir.

Bu bakımdan metastaz vücudun çeşitli bölgelerinde, köken aldığı dokudan tamamen farklı olan başka organ ve dokularda tümör hücrelerinin gelişimi ile sonuçlanır.

Metastaz sonrası yeni gelişen tümör dokuları ulaştığı vücut bölgesinde hasara yol açtığı gibi, dokunun çalışmasını da olumsuz etkileri olmaktadır. Bu açıdan, artan tümör hücrelerinin yarattığı ciddi kanser hastalığına bağlı klinik tabloya ek olarak, etkilenen doku ile ilgili şikayet ve bulgular da hastada gelişmeye başlar.

TDK’ye göre Metastaz;

metastaz

isim, tıp, Fransızca métastase

Yayılma

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)