NEDİR
Giriş Tarihi : 14-06-2023 09:51

Mastit Kelime Anlamı Nedir?

Mastit kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

Mastit Kelime Anlamı Nedir?

Mastit ne demek

Mastit kelimesi internette sık sık karşılaştığımız ve birçoğumuzun anlamını merak ettiği kelimelerden biridir. Mastit özellikle göğüs hastalıkları alanını ilgilendiren bir kelimedir. Bir iltihaplanma rahatsızlığı olan Mastit’in neyden kaynaklı meydana geldiği merak edilmektedir. Peki, Mastit nedir? Mastit ne demek? İşte detaylar…

 

Mastit nedir

Mastit kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Mastit ne demek? TDK sözlük anlamına göre Mastit nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Mastit kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Mastit nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

Mastit meme dokusunun iltihaplanması sonucu meydana gelen bir rahatsızlıktır. İnsanlar mastit nedir? Mastit ne demek merak etmektedir. İşte Mastit kelimesine ilişkin merak edilen detaylar…

 

MASTİT NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE MASTİT NE DEMEK?

Mastit kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Mastit kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

Mastit ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan Mastit kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

Mastit hamile kadınlarda görülen meme dokusunun iltihaplanması anlamına gelen bir rahatsızlıktır. Özellikle emziren kadınlarda mastit görülmektedir. Mastit sonucu memede şiddetli ağrı ve şişkinlik gözlenmektedir. Genelde tek memede görülmektedir.

Mastit; memede kızarıklığa, şişliğe, ağrıya neden olan inflamasyon (iltihaplanma) varlığıdır. Bu iltihaplanmaya enfeksiyon da eşlik edebilir. En sık emziren kadınlarda görülmekle birlikte emzirmeyen kadınlarda ve erkeklerde de görülebilir.

 

Mastit neden olur?

Meme; süt üretiminden sorumlu meme bezlerinden ve sütün meme ucuna taşınmasını sağlayan kanallardan oluşur.

Mastit, temel olarak iki nedenden dolayı ortaya çıkmaktadır. İlki süt yollarının tıkanmasıdır.

Birincisi süt yollarının tıkanmasıdır. Emzirme sonrasında, eğer memedeki süt tamamen boşalmadıysa, bulunduğu yerde süt yollarını tıkamaya başlar. Bu takınma inflamasyona ve enfeksiyona neden olur.

İkincisi ise meme ucundaki bir çatlak yoluyla; normal olarak ciltte bulunan ya da bebeğin ağzındaki bakterilerin meme dokusuna girmesidir. Emzirme sonrası memede kalan süt, bakterilerin üremesi için uygun bir alan oluşturur.

 

TDK’ye göre Mastit;

TDK sözlüğünde Mastit kelimesine ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)