EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-11-2014 01:24

Macar işadamları Gebzede

Macar işadamları Gebzede

Macaristan Györ- Moson- Sopron Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Antal Mihalicz, Genel Sekreteri Dinnyés Előd, Macaristan Fahri Konsolosu Alparslan Kaya ve Györ bölgesi sanayicilerinden oluşan bir heyet odamıza ziyarette bulundu. Töreninin açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye ve Macaristan arasındaki tarihsel ve ekonomik ilişkilere ait detayları katılımcılarla paylaştı.

 

Çiler konuşmasında; Türkiye ve Macaristan, uzun yıllardır süren dostluk ilişkisinin, ekonomik temellerde daha güçlü bir hale gelmesi adına sektörel işbirlikleri ve sosyal ilişkileri oldukça önemli olduğunu vurgularken, Türkiye ve Macaristan’daki sivil toplum kuruluşlarının  çalışmalarının da bu bağları günden güne kuvvetlendirdiğinin altını çizdi. Törende konuşma yapan Györ, Moson, Sopron Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Antal Mihalicz, yedi bölgeye ayrılan ülkede sanayi, gıda, hizmet ve ticaret sektörlerinin en yoğun olduğu ve üç başkente yakın olan çok değerli bir bölgede yer aldıklarını ifade etti. Makine üretimi, tekstil sanayisi, araç satışı ve üretiminde güçlü bir ülke olduklarını vurgularken, işsizlik oranlarının yok denecek kadar az olduğunu, yüzde 2,8 civarında seyrettiğini sözlerine ekledi.

FİRMALARI ZİYARET ETTİLER

 

Törende Macaristan dan gelen ve ağırlıklı olarak PorcheMercedesChryslerJeepDodge, Kia, Citroen,  Renault, Dacia, Nissan, Peugeot ve  Toyota gibi dünyaca ünlü otomotiv markalarına yedek parça üretimi yapan firma temsilcileri  ile  yeni teknolojiler, makine, turizm ve medya alanında faaliyet gösteren firmalara ait temsilciler hazır bulundu.  Macaristan heyeti, Kale Oto fabrikası, TAYSAD İdari binası ve MAPA firmasına ziyaret gerçekleştirdi. Macaristan heyeti, ziyarette bulundukları yerler hakkında yetkililerle bilgi alışverişinde bulundular

AdminAdmin