EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-08-2020 10:41

M.Sinan Dereli Ortaokulu teknolojiye ayak uyduruyor

M.Sinan Dereli Ortaokulu teknolojiye ayak uyduruyor

Dünyayı etkisi altına alan Corona Virisü nedeniyle okullar tatil edilmesine rağmen, Okul Müdürü İsa Dede, boş durmayarak Robotik kodlama sınıfı, Z Kütüphane , Akıl oyunları sınıfı yaptırdı.

Kocaeli'nin gözde okullarından olan M.Sinan Dereli Ortaokulu idealist Okul Müdürü okulda teknolojiye ayak uydurmak amacıyla yeniliklere devam ediyor. Okulda boya ve badana çalışmalarının yanı sıra okulda eğitim gören çocukların doğal oetamlardan kopmaması içinde kuş kafeslerinin yanı sıra bahçeye kümes de yaptırdı. 

Pandemi döneminde bir taraftan temizlik ve hijyen koşullarını üst seviyeye getirmek için emektar personelle her türlü çalışmayı yaptıklarını söyleyen Dede, diğer taraftan da çağın gerektirdiği modern eğitim materyalleriyle okulu eğitim öğretime hazırlama çalıştıklarını söyledi. 

Z KÜTÜPHANE

Okuma kültürünün geliştirilmesi için kitapların yanı sıra, bilgisayarlardan elektronik meteryallere, internet zeka oyunlarına kadar birçok meteryalleein olduğunu söyleyen Okul Müdürü İsa Dede, " Z Kütüphanede, çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, santranç masaları,  yapbozlar, zeka geliştirici oyunlar, ögrenme oyunları, filmler yer alacak. Ayrıca, pedegojik uygunluk,  sesli ve elektronik kitaplar ile okuma.zevki uayndıran ortam gibi özellikleei bulunuyor" dedi.

AKIL OYUNLARI SINIFI

Akıl oyunları sınıfında ise, öğrencilerin yaşamında tüm alanlarda karşılarına çıkabilicek problemleri en hızlı ve doğru şekilde mantık yürüterek analitik düşünerek çözüme ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen İsa Dede, "Bu özel sınıftaki her oyun öğrencilerimizin farklı yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve yeteneklerinin geliştirmesine yardımcı olucak"  dedi.

ROBOTİK KODLAMA SINIFI

Robotik kodlama küçük yaşraki çocukların bile artık bir robotu başından sonuna kadar tasaelayarak yönetebilmesini ön goren progeam olduğunu söyleyen Dede, "Yani bir öğrenci robotun bütün malzemelerini, tasarımını, bileşenlerinin biraraya getirilmesini yazılım programını hazırlamasını ve yüklemesini sağlıyor. Öğrencilere faydaları ise,  3 boyutlu düşünme, şekip ve uzay algısının gelişimini sağlamak, hayal gücü ve ince motor becerilerinin gelişimini sağlamak. Becerilerin gelişimiyle beraber üretme ve buluş yapma duygularının pekiştirilmesini sağlıyor. Özgüveninin ve heyecanını kazandırarak yeteneklerinin farkına varmasını sağlıyor" dedi. İsa Dede, ayrıca destek veren Milli Egitim Müdürlügüne, belediyeye ve Okul Aile birliğine desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

 

AdminAdmin