KİMDİR
Giriş Tarihi : 29-05-2023 14:54

Leyla Şahin Usta Kimdir? Eğitim Hayatı ve Başarıları

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adayı olan Leyla Şahin Usta'nın kim olduğu merak ediliyor. Peki, Leyla Şahin Usta kimdir? İşte detaylar…

Leyla Şahin Usta Kimdir? Eğitim Hayatı ve Başarıları

Leyla Şahin Usta, Türkiye'de kadın hakları ve laiklik konularında önemli bir figürdür. Kendisi, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve daha sonra öğrenimine devam etmek için İsveç'e gitti.

İsveç'te siyasi bir sığınmacı olarak kaldığı süre boyunca, Türkiye'de kadın hakları ve laiklik konularındaki çalışmalarına devam etti.

Leyla Şahin Usta nereli?

Leyla Şahin Usta, Türkiye'de başörtüsü yasağına karşı verdiği mücadeleyle tanınır. 1998 yılında, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başörtüsü takarak derslere katılmak istediği için okul yönetimi tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Leyla Şahin Usta, Türkiye'de başörtüsü yasağına karşı açtığı davayla birçok kişinin dikkatini çekti. 2005 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde sonuçlanan dava sonucunda, Türkiye'nin başörtüsü yasağı, kişisel özgürlüklere aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Leyla Şahin Usta kimdir?

Leyla Şahin Usta, laiklik ve kadın hakları konusunda çalışmalarına devam etmektedir.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)