SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 20-10-2020 22:02

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Koronavirüsün ilk yayıldığı günleri hatırlayın, tüm ülke televizyon başında vaka sayısının kaça çıkacağını bir gerilim filmi izliyormuşçasına takip ediyorduk. Nisan ve Mayıs aylarında sokağa çıkma yasakları başladı, kafeterya ve restoranlar başta olmak üzere sinema, spor salonları, berberler kapandı, maçlar ve etkinlikler iptal edildi.

“Evde kal” çağrısı en çok kullanılan slogan oldu. Toplumda, alışveriş ve zorunlu işler dışında dışarı çıkmanın sorumsuzluk olduğu görüşü yayıldı.

Ne olduysa 1 Haziran’dan sonra oldu. Memleket öyle bir normalleşti ki, anormal bir sürece girdik!

İlginçtir, Nisan ve Mayıs ayında vaka sayıları az olmasına rağmen insanlardaki maske, mesafe ve hijyen duyarlılığı çok yüksekti. Oysa Haziran’dan itibaren vaka sayıları yükselmeye, insanlardaki duyarlılık azalmaya başladı.

Ülkeyi yönetenler ise vatandaşa yaptıkları uyarılara kendileri uymuyorlar!

Koronavirüs konusunda çifte standart uygulamalar gerçekleştiriliyor. Örneğin barolar koronavirüs nedeniyle kongre yapamıyor ama Ak Parti yapıyor! Hatta 8 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’ye gelecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en riskli şehirleri sayarken Kocaeli’yi de saymış ve tüm Türkiye için risk olduğunu ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde bakalım binlerce kişi maske ve mesafe kuralına ne kadar uyacak?

Bir başka çifte standart ise amatör maçlar dışında Türkiye’de tüm liglerde maçlar oynanıyor. Demek ki bir tek amatör maçlarda riskli görülmüş.

Sağlık Bakanı, virüsün yayılım hızının Sonbahar ve Kış aylarında çok fazla olacağına vurgu yapıyor ve kapalı alanlarda maske uyarısı yapıyor.

Bu mümkün mü?

Sokakta maske takan vatandaş, bir kafeteryaya ya da bir restorana adım atar atmaz maskesini çıkarıyor haliyle.

Yan yana ve kahkahalı sohbetler, ağızdan yayılan damlacıklar…

İlk zamanlar mecburi alışveriş ve ihtiyaçları karşılamak için dışarı çıkan insanlar artık keyfi için çıkıyorlar.

Virüs yayılımı bu kadar hızlıyken tedbirsiz davranışlar sergilemek toplumsal yönden büyük risk oluşturuyor.

Bu virüs bu tür uyarılarla, bu tedbirsizliklerle, bu vurdumduymazlıklarla, bu çifte standart uygulamalarla asla bitmez!

Bu da böyle biline…

AdminAdmin