SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 17-09-2020 11:08

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Gazetede bir haber.

Ak Parti Gebze ilçe başkan adayı açıklandı. Sonra sosyal medyada ‘hayırlı olsun’ paylaşımları.

Sonra Darıca, Çayırova, Dilovası…

Ak Parti’de başkan adayı demek, ilçe başkanı demek!

Çünkü başka aday kabul edilmiyor. Başka aday çıktığında neler yaşandığını geçmişte çok gördük.

Diyorum ki; madem başka adaylara izin verilmiyor, neden kongre yapılıyor ki?

Kongreden sonra ise, falanca isim seçildi haberleri yapılacak.

‘Tek liste’ dayatması acaba demokrasi ile ne kadar bağdaşıyor?

Kimin ilçe başkanı olacağını parti üyelerinin ya da delegelerin belirlemesi demokrasi açısından en doğal yöntem de, acaba delegelere mi güvenilmiyor?

Memur ataması gibi ilçe başkanı belirlenmesi demokrasinin özü ile bağdaşmıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki, bu yöntem işe yarıyor ki Ak Parti seçim kazanıyor. Aslında hiç de öyle değil. Ak Parti’nin kazanmasındaki etkenler ayrı bir yazı konusu ama şunu söylemek mümkün; eğer Recep Tayyip Erdoğan faktörü olmasaydı şu anda uygulanan model kesinlikle büyük tartışmalara ve kavgalara neden olurdu.

Herkes içine atıyor, hiç kimse çıkıp da kendi gerçek görüşünü paylaşamıyor, açıklayamıyor.

Yıllar önce Gebze’de ve Kocaeli’de kendi hür iradesiyle aday olmak isteyenleri hatırlıyorum. Neler yaşadıklarını da hatırlıyorum. Hedef göstermeler ve büyük baskıların yanı sıra, kongrede adaylıkları bile kabul edilmemişti.

Dün Ak Parti Gebze’de devir teslimi andıran bir toplantı oldu. Şimdiki ilçe başkanı İrfan Ayar veda konuşması yaparken, ilçe başkan adayı olarak açıklanan Recep Kaya da yeni ilçe başkanı gibi konuştu.

Her partide olduğu gibi Ak Parti’de de çok fazla yarış var. Başka partilerdeki bu yarış demokratik ortamda kendini gösteriyor. Kim fazla oy alırsa, yarışı o kazanıyor. Diğerleri de üye ve delegenin görüşüne saygı duyuyor.

Ak Parti’de yarışlar hep gizli kalıyor, hep kapalı kapılar ardında yapılıyor. Çünkü ortaya çıkması mümkün değil.

Keşke izin verilseydi de kimlerin gerçekte yönetime talip oldukları da ortaya çıksaydı. Böyle düşünen çok kişi var ama açıklayan yok çünkü tepki görmekten korkuyorlar.

Ak Partililerin bu yöntemi benimsediğini de düşünmeyin sakın, çoğu gibi mecburen kabul ediyor. Dediğim gibi, Erdoğan faktörü sadece sessiz kalmalarına neden oluyor. Yıllar sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Memur ataması gibi ilçe başkanı ataması yapmak, teşkilat mensuplarını yok saymak hangi parti olursa olsun insanın içine sinecek bir yöntem değildir. Bu arada Gebze ilçe kongresinin Tatlıkuyu Pazar yerinde yapılacağı bilgisi geldi. Birçok kişinin amacına uygun bir kongre yeri denk gelmiş…

AdminAdmin