SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 31-01-2020 11:56

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kartepe Belediyesi’nin düzenlediği festivalde sahne alan şarkıcı İrem Derici, sadece Kocaeli’de değil tüm Türkiye’de gündem oldu.

Şarkıcının söylediği sözler gazetelerde ve sosyal medyada çığ gibi artınca, Kocaeli Büyükşehir belediyesi de hemen açıklama yaparak İrem Derici’yi kınadı.

Tam bu sırada devreye, ‘belediye korumalı’ basın algısı girdi! Tüm suçu ve eleştirileri şarkıcının üstüne yıktılar! Ya onu davet edenler? Bir özür borçları yok muydu?

Sanki İrem Derici yoldan geçerken uğramış! Oysa aynı belediyenin resmi internet sitesinde o şarkıcıya ne güzel övgüler dizilmiş. Halen daha da duruyor.

 

CHP yapınca skandal, AKP yapınca normal mi?

 

Oysa aynı basın ve kamuoyu daha birkaç ay önce başka bir şarkıcı yüzünden CHP’li İzmit belediyesini yerden yere vurmuştu. 

Yani burada büyük bir çifte standart var!

CHP’li başkanı yerden yere vuracaksınız ama AKP’li başkanlara toz kondurmayıp, sadece şarkıcıyı eleştireceksiniz.

Ben o zaman da aynı haberi yaptım, şimdi de. Objektif gazetecilik de bunu gerektirir. Gazeteci ayırım yapmaz!

 

Gazetecilerden çifte standart

 

Ne yazık ki İzmit’teki basının büyük bölümü doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten çok uzak. Gördükleri bariz yanlışları bile eleştiremiyorlar! Belli ki reklam gelirlerinin kesilmesinden korkuyorlar. Nerede kaldı gazeteciliğin ilkeleri?

Bu tür olaylar gösteriyor ki, belediyeler getirdikleri ya da sponsor oldukları sanatçı, yazar v.b dikkat etmelidir. Olumsuz örneklerini çok sık yaşamaya başladık. Ben şahsen halkın vergilerinin toplumda karşılığı olmayan sözde sanatçılara ya da kişilere çarçur edilmesinden rahatsızlık duyuyorum. Umarım tekrarlanmaz.

 

O şeyi alkışlayan şeyler!

 

İrem Derici aslında çok önemli bir gerçeği bizim yüzümüze vurdu!

On binlerce kişinin izlediği konserde, ‘melekler g.tümü yesin’ dediğinde, tepki göstermek yerine onunla birlikte coşan ve çığlık atan onca kalabalık bence en büyük acı gerçeğimiz! Videoyu izledikçe içim acıdı inanın!

Kocaeli Büyükşehir belediyesi kınayana kadar bu şarkıcının sözlerini normal bulan, haber yapma gereği duymayan, kınama haberlerini ise çifte standart bir şekilde sadece şarkıcının üstüne yıkan bir şeyimiz de var ne yazık ki!

Neyse bu günlük bu kadar şey (!) yeter. İnsanın ruhu daralıyor yeminle…

AdminAdmin