GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2019 09:26

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Zinnur Büyükgöz, 31 Mart seçimlerini kazanarak Gebze’nin yeni belediye başkanı oldu.

Biz de çeyrek asırdan fazla süredir bu şehirde gazetecilik yapıyoruz.

Şehri ve sorunlarını biliyoruz. 1994’den bu yana birçok belediye başkanı, yüzlerce meclis üyesi geldi-geçti.

Bizim amacımız hep yaşanabilir ve güzel bir Gebze için mücadele etmek oldu.

Bütün kurumların temsilcileriyle iyi iletişim içinde olmamız gerekiyor.

Kişilerle sorunumuz olsa bile, makamlara saygımız vardır.

Aynı saygıyı o makamların başındakilerden de beklemek en doğal hakkımız.

Ak Parti ilçe teşkilatının bizimle bir sıkıntısı olabilir, toplantılara davet de etmeyebilirler saygı duyarım. İstenmiyorsak, gitmeyiz de…

Ancak Başkan Büyükgöz artık tüm Gebze’nin belediye başkanı olduğuna göre, basın toplantılarını Ak Parti ilçe teşkilatında değil, parti rozetini çıkararak belediyede ya da farklı mekanda yapması gerektiğini düşünüyorum.

Bu ayrımcılığı bugüne kadar Gebze Belediyesi’nde ve ilçe teşkilatının önceki yönetimlerinde hiç görmedim. Bu ilk önerim olsun. …

İkinci önerim, önceki dönemde etkisizleştirilen ve pasif hale getirilen Gebze Kent Konseyi’nin yeniden aktif hali getirilmesidir.

Kent konseyleri, kent bilincinin geliştirilmesi, kentin haklarının korunması ve katılımcı yönetimin en önemli unsurlarından birisidir.

Yönetmeliğe göre yerel seçimlerden sonra 3 ay içinde oluşturulur. Mülki idarenin yanı sıra belediye ve kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar gibi tüm şehri kapsayan bir oluşum.

Oluşturulacak meclisler ve çalışma grupları ile Gebze’nin geleceğine yönelik çok ciddi çalışmalar yapılabilir. Bunlardan en önemlisi de elbette Gebze’nin il olma meselesidir. Önümüzdeki dönemde 30’a yakın ilçenin il olma durumu var ve Gebze’nin de bu ilçeler arasında olduğunu biliyorum.

Ancak yine de bu konunun takipçisi olmalı ve sıcak tutmalıyız.

Gebze’nin sivil toplum haritası çıkarılarak geniş bir konsensüs sağlanarak etkin bir Kent konseyi yapısı oluşturulabilir. Gebze Kent Konseyi oluşturulduktan sonra Gebze’yi ilgilendiren bütün projeler burada masaya yatırılarak hem şehrin her kesimi ile paylaşılır hem de oluşturulan ortak akıl ile daha sağlıklı kararlar verilebilir.

Mermerciler fuarı ile ilgili ne yapılacak?

Nakliyeciler garajının durumu nedir?

Eskihisar’daki vapur işletmelerinin gelirinden neden Gebze pay alamıyor?

Şehrin trafik, otopark, imar, çevre sorunları nasıl çözülür?

Şehrin tarihi ve turistik değerleri nasıl ön plana çıkarılır?

Uyuşturucu ile mücadele için neler yapılmalı?

Tüm bunlar Gebze Kent Konseyi’nde konuşularak şehrin gündemine taşınır ve herkes elini taşın altına koyar.

Şehri yönetmek, şehrin tüm katmanlarını yönetime katmakla olur. Bunun en kolay ve güzel yolu da kent konseyidir. Bu konuda deneyimli birçok isim var ilçemizde. Örneğin her kesimle iletişim ve diyaloğu iyi olan, Gebzede sivil toplum kuruluşu tecrübesi en fazla olan Ömer Faruk Başaran gibi...

Gebze belediye meclisinde işlevsiz 5-6 tane belediyeler birliği var. Bunların yerine işlevi olan bir kent konseyi daha iyi olmaz mı?

AdminAdmin