GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-03-2019 10:30

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Kocaeli’nin gündeminde korsan basılan gazete var. ‘Hatırla’ başlığıyla bastırılan gazetenin üzerinde, “Bir grup vatansever tarafından bastırılmıştır” yazıyor.

Arabaların sileceklerine, evlerin ve işyerlerinin önüne de bu vatanseverler (!) dağıtmış.

Baştan sona CHP’yi karalayan iftira niteliğinde haberler var. Bu da gösteriyor ki Fatma Kaplan Hürriyet birilerinin uykusunu kaçırmış!

Bu vatansever (!) arkadaşlar her şeyi düşünmüşler ancak baskı hatasını hesaplayamamışlar. Baskı kayınca, gazetenin köşesinde matbaanın adı da ortaya çıkmış.

Kocaeli büyükşehir belediyesinin yüzlerce sayfalık ansiklopedi, tanıtım kitapçıklarında da nerede ve kimin bastırdığı yazmıyor. Ne kadar harcandığı, kaç liraya mal olduğu?

Ne tesadüf değil mi!

Peki neden yazmıyordu? 8 sayfalık bir bültende bile hangi tesiste basıldığı yazılırken, 300-500 sayfalık ansiklopedilerde neden yazmazdı?

Kimsenin bilmesine gerek yoktu!

Çünkü onlara göre gizlenmiş günah, işlenmemiş sayılırdı!

Bu vatansever (!) arkadaşlar madem Kocaelili vatandaşlara bir şeyler hatırlatacaklar, keşke Kocaeli Büyükşehir belediyesinin nasıl borç şampiyonu olduğunu hatırlatsalardı.

Türkiye’nin en zengin şehrinin, Türkiye’nin en borçlu belediyesi haline nasıl geldiğini hatırlatsalardı.

Körfez’de yüzmeyi vaat edip vaat edip, Dilovası’nda insanların sabahları kömür tozuyla uyandıklarını hatırlatsalardı.

Gebze’de ve Darıca’da 5 yıl sonra tamamlanacağı söylenen metro duraklarını koyup, çevre ilçelerden gelen insanların durağın çevresinde gerçekten metro istasyonu aradığını hatırlatsalardı.

750 bin nüfusa sahip Gebze bölgesinin nasıl üvey evlat muamelesi gördüğünü, balkondan düşüp yaralanan bir çocuğun bile, yeterli yoğun bakım ünitesi olmadığı için Yalova hatta Zonguldak’taki hastanelere sevk edildiğini hatırlatsalardı.

Gebzespor, Çayırova ve Darıca Gençler Birliği küme düşerken, bu kulüplerin çığlıklarına nasıl sağır olduklarını hatırlatsalardı.

Gebze’de, yeni devlet hastanesi diye yapılan binanın acil girişinin yolun arka tarafına konulup, cihazların kullanılmadan bozulduğunu, asansör ve havalandırmanın bile çalışmadığını, acil kuyruklarının tanzim kuyruklarıyla yarıştığını hatırlatsalardı.

Seçimler demokrasinin gereğidir. Seçmen sandığa gidecek ve hür iradesiyle seçimini yapacak.

Rakibini karalamak için böyle bir gazete bastırmak, dağıtmak ve insanların aklıyla dalga geçmek…

Ne kadar ahlaki, ne kadar insanca?

Soruyorum size, gizlenmiş günah işlenmemiş sayılır mı?

AdminAdmin