GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 13:21   Güncelleme : 19-10-2023 13:25

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Sporun birleştirici gücü tartışılmaz.

Hele ki futbol, günümüzde tüm farklılıkları bir araya getiren en önemli unsurların başında geliyor. Bu büyülü sektörün içinde olanlar kadar, izleyenler de bu büyünün bir parçası haline geliyorlar.

Bölgemizde rutin lig maçlarını bir kenara bırakırsak, tüm şehri kucaklayan ve kendine çeken 31 yıllık bir spor organizasyonu var.

Görkem Çiler Futbol turnuvası.

Bu sene 31’incisi ve STS Grup sponsorluğunda devam ediyor. Bu turnuvanın ilk yıllarını bile hatırlıyorum.

30 yıllık meslektaşım Caner Pesen artık spor ile özdeşleşmiş bir isim. Hem spor gazeteciliği hem Gebzespor kulüp başkanlığı ile de bu şehrin sporuna damga vurmuş olan Caner Pesen, Basın turnuvası ile adeta ezber bozan muhteşem bir geleneği de sürdürüyor.

Turnuvada kimler yok ki?

Belediyeler, siyasi partiler, devlet kurumları, firmalar ve özel sektörden onlarca kurum. Her biri özenle kurdukları futbol takımları ile turnuvaya katılıyorlar.

Başarı elde etmek kadar futbolun keyfini yaşamak, mücadele ederek farklı takımlarla rekabet kurmak, yeni dostluklar edinmek sadece bireysel değil toplumsal bir faydaya dönüşüyor.

Normal hayatta bir araya gelmeyecek insanları bu turnuva maçlarında yan yana gördük. Tatlı rekabetin ve centilmenliğin en iyi örneklerine tanık olduk.

Geçtiğimiz günlerde yarı final maçlarını izledik. İnanın maçın başlamasından bitimine kadar soluksuz izledik, o kadar heyecanlı, o kadar keyifli maçlardı.

Görtan otomotiv ile Şerifalioğlu maçında özellikle. Bir yanda Sevgi ve Nail Çiler’in takımı diğer yanda Oğuz Şerifalioğlu’nun takımı. Kendi takımlarını desteklerken bile rakip takımı incitmeyecek naiflikte ve hep birlikte üstelik. Sonra Gebze Belediyesi ile Darıca İlçe Sağlık maçı nefes kesti.

Turnuvanın favorilerinden olan ancak şanssız bir şekilde elenen Soner Saka’nın BBS Lojistik firmasının yine Gülseren Parlakoğlu’nun Fil Ajans’ının centilmenlikleri…

Ve elbette turnuvanın sorunsuz sürmesindeki en önemli etkenlerden, organizasyon komitesinin hukukçu ismi Avukat İsmail Korkmaz’ın titizliği.

Önümüzdeki hafta yarı final maçları oynanacak. Heyecan kasırgası gittikçe şiddetlenecek. Şampiyon kim olursa olsun önemli olan o heyecanı yaşamak ve yaşatabilmek.

Her geçen yıl turnuvanın üstüne biraz daha koyuyor Caner Pesen. Eminim ki önümüzdeki yıl daha büyük bir organizasyona dönüşecek.

Bize de tebrik etmek ve maçların keyfini çıkarmak kalıyor.

AdminAdmin