GÜNDEM
Giriş Tarihi : 14-03-2023 11:01

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Seçim takvimi netleşti, siyasi partiler aday adaylık başvurularını kabul etmeye başladı. Kocaeli bölgesinde de büyük bir hareketlilik var.

Zaman zaman siyasi partilerin aday adaylarını değerlendireceğiz.

Elbette bu Türkiye için çok önemli bir seçim ama şehrimiz Kocaeli ve yaşadığımız ilçe Gebze için de çok önemli.

Bölgemizden aday gösterilecek isimlerin de bu üç kritere de uyması, hem bölgemiz hem de ülkemiz için en iyi çalışmayı yapabilecek olmalarını isteriz.

Sadece unvan için milletvekilliğini düşünenleri, seçildikten sonra ortadan kaybolan isimleri artık mecliste görmek istemiyoruz.

Şehrimizin sorunlarının takipçisi olacak, bu sorunları meclise taşıyacak ve çözüm yolları bulacak, halktan hiç kopmayacak isimlerin aday listesinde gösterilmesi için biz de elbette üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız.

 

ALTILI MASA adayları…

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi için bildiğiniz gibi Altılı Masa anlaştı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak açıkladı. Peki, milletvekilliği seçiminde hangi partinin adayları seçime nasıl girecek? Hangi aday kaçıncı sıradan aday gösterilecek?

İşte en çok merak edilen konu da bu.

Büyük ihtimalle CHP ve İYİ Parti kendi listeleriyle seçime girecekler. Altılı Masa’nın diğer ortakları Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi’nin de CHP’nin listesi içinden girmesi muhtemel. Çünkü İYİ Parti’nin seçilebilecek sıralaması ancak kendisine yetebilir.

CHP’nin aday sıralaması nasıl olmalı peki?

CHP’li aday adayları, diğer partilerden gelebilecek adaylardan normalde rahatsız olabilir çünkü normalde seçilebilecek sıralamaya girebilmek için kendi partilileri arasında mücadele ederken bir de diğer partilerden isimler eklenecek bu yarışa.

Ancak bence durum böyle değil.

Bu olaya şöyle bakmak lazım; şu anda CHP’nin Kocaeli’de 3 milletvekili varsa, diğer partilerle yapılacak güç birliğiyle bu sayı 6 garanti de, 7 bile çıkabilir. Böyle olunca da kayıp değil, kazanç olacaktır. Çünkü böylece, baraj sorunu yaşayabilecek isimler meclise girme şansı bulur.

Birileri sofranıza oturuyor gözüyle bakabilirsiniz ama onlar da sofraya yemek getiriyorsa, bu sofrada bereket olur. Siyasetin güç birliği de böyle olur.

Hangi isimler listede olmalı…

 

Önemli olan, aday gösterilecek isimlerin, temsil ettikleri partilerinin oylarını alabilecek isimler olması. Örneğin; Ak Parti Kocaeli’nin eski milletvekili ve Sanayi bakanı olan ve daha sonra DEVA Partisi’nin kurucuları arasında olan Nihat Ergün…

Örneğin; Saadet Partisi’nin Kocaeli ve İstanbul il başkanlıklarını ve Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayı olan Birol Aydın…

Örneğin; Gebze belediye başkanlığına bağımsız olarak aday olan ve tek başına yüzde 10’a yakın oy alan, şu anda da Gelecek Partisi’nin Kocaeli il başkanlığını yürüten Serap Çakır…

Bu üç ismin CHP listelerinde olduğunu bir düşünsenize…

CHP’nin ilk 2 sırası İzmit ve Gebze, 3’üncü sırası Serap Çakır, 4’üncü sırası Nihat Ergün, 5’inci sırası Birol Aydın, 6 ve 7’nci sırası yine CHP’nin diğer ilçelerinden isimler konulsa…

Şampiyonlar Ligi gibi bir sıralama olmaz mı sizce de?

CHP’nin ilk 2 sırasıyla ilgili değerlendirmelerimi daha sonra yapacağım.

 

Serap Çakır demek, bir taşla 5 kuş vurmak demektir…

 

Bugün özellikle Serap Çakır’a değinmek istiyorum.

Ülkücü bir gelenekten gelen Serap Çakır, geçen yerel seçimlerde MHP’den aday olacaktı, MHP Gebze’de aday çıkarmama kararı alınca biat etmedi, partisinden istifa ederek bağımsız aday oldu. ‘Dik duruşlu cesur bir kadın’ olarak siyaset hayatına fırtına gibi girdi. Hiçbir teşkilat, Gençlik ve Kadın kolları, genel merkez, üye ve hiçbir siyaset desteği olmadan yüzde 9 gibi büyük bir oy aldı.

Sonrasında Gelecek Partisi’ne üye oldu, hızla yükselerek İl Başkanı olarak görevlendirildi. Çalışkan ve kararlı bir yapısıyla kısa sürede tüm ilçelerde teşkilatlanmayı tamamladı.

Aynı zamanda bir gazeteci olarak şehrinin sorunlarına duyarlı, spor kulübü yöneticiliği ve iş dünyasındaki faaliyetleri ile hayatın her alanında bilgi ve donanıma sahip, halkın içinden ve halkın her kesimiyle ilişkileri iyi olan bir isim.

Üstelik cebinde de yüzde 10’luk bir seçmen taşıyan bir isim.

Böyle bir ismin CHP listelerinde yer alması acaba bir taşla kaç kuş bunu da siz hesaplayın…

AdminAdmin