GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-10-2023 15:12

Levent Altun ve Mesut Işık'tan söyleşi

Meslekte 30 yılı geride bırakan Gebze’nin önde gelen gazetecilerinden Levent Altun ve Mesut Işık, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine mesleğe yönelik önerilerde bulundular.

Levent Altun ve Mesut Işık'tan söyleşi

Üniversitenin konferans salonunda gerçekleşen ve İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Selver Mertoğlu’nun hazırladığı söyleşiyi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, İletişim Fakültesi Öğretim görevlileri Prof. Dr. Erdem Güven, Doç. Dr. Zübeyde Süllü, Doç. Dr. Ersoy Soydan, Araştırma Görevlisi Dr. Meryem Salar da izledi.

 

ALTUN; GAZETECİLİĞİ İLK GÜNKÜ GİBİ HEYECANLA YAPIYORUM

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Levent Altun, “Gazetecilik çok özel ve çok güzel bir meslek. Gazeteciliği çok seviyorum. Gazeteciliği sevmeyen birinin bu kadar uzun süre bu mesleği yapması olanaksız. 30 yıl önce habere gittiğimde duyduğum heyecanı bugün de duyuyorum, o heyecan olmazsa olmaz” dedi.

Gazeteciliğin her geçen gün farklı bir değişime uğradığına değinen Altun, “Eskiden pozlu fotoğraf makineleri ve daktilolar vardı, bugün gelişen teknoloji ve internet ile artık daha modern koşullarda yapılıyor. Burada önemli olan hem değişime ayak uydurmak hem de basın etik ve ahlak kurallarına uymak” diye konuştu.

 

IŞIK; CESUR OLUN, DOĞRULUKTAN AYRILMAYIN

DHA Gebze Bölge Temsilcisi Mesut Işık da, gazeteciliğin çok özel bir meslek olduğunu ifade ederek, “Çok zor koşullarda bu mesleği yaptık. Yeri geldi tehdit edildik, ama hiç korkmadan bu mesleği en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Bir gazeteci için en önemli şey, doğruluktan ayrılmaması ve cesur olmasıdır” dedi.

Süper Lig, Milli Maçlar, Şampiyonlar Ligi ve Dünya kupası gibi büyük turnuvalarda da görev alan Işık, o turnuvalarda çektiği fotoğrafları da sine vizyon gösterisi ile öğrencilere izlettirdi. İletişim fakültesi öğrencileri fotoğraflara hayran kaldılar.

 

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Yaklaşık 2,5 saat süren söyleşide İletişim Fakültesi öğrencileri usta gazetecilere mesleğe yönelik sorular sordu.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, söyleşiye katılan Levent Altun ve Mesut Işık’a teşekkür plaketi takdim etti. Söyleşinin ardından ise öğrenciler, Altun ve Işık ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

AdminAdmin