EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-07-2018 11:34

LEED Gold Sertifikalı İlk Klima Fabrikası açılıyor

LEED Gold Sertifikalı İlk Klima Fabrikası açılıyor

Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan klima santralleri sektöründe Türkiye pazar lideri olan Systemair HSK, “Türkiye’nin ‘Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik’ anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası”nın resmi açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

Systemair HSK, Türkiye’yi Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssü olarak belirledi. Türkiye’nin en büyük iklimlendirme şirketlerinden HSK’nın yüzde 90 hissesini 2012 yılında satın alan dünya iklimlendirme devi Systemair, son iki yıl içinde dünya genelinde gerçekleştirdiği en büyük yatırımı olan bu yeni fabrika ile potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’nin ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunmaya kararlı olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle klima santralleri alanında dünya çapında üretim gerçekleştiren İsveçli Systemair; 60 ülkede faaliyet gösteren, 27 fabrikası bulunan, 5 bin 600 kişiye istihdam sağlayan, 2017/18 mali yılında 711 milyon Euro ciroya ulaşan ve finansal değerlendirmede en yüksek kredi notuna (AAA) sahip bir firma olarak dikkat çekiyor.

 Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 28 bin metrekare alana kurulu yeni fabrika, Systemair HSK’nın Hadımköy’de konumlanan bir önceki üretim tesisinden yaklaşık iki kat daha büyük. Ülkemizde fabrika yatırımının yüzde 35’i için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) fon kullanan tek HVAC (ısıtma, soğutma ve iklimlendirme) markası olan Systemair HSK, bu yatırımı ile iç piyasaya ürün tedariği gerçekleştirecek olmakla birlikte daha çok doğu ile batı arasında köprü kurarak ihracata odaklanacak. Bölgesel bir güç olarak Türki Cumhuriyetler ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihracatını artırmayı hedefleyen Systemair HSK, bu fabrika ile Türkiye’yi özellikle Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssüolarak konumlandırıyor.

 Endüstri 4.0’a uyumlu altyapısı ile hedef pazarların ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş ürünler üretme imkanı tanıyan fabrika, Systemair HSK’nın operasyonel verimliliğini ve uluslararası standartlara uygun ürünler üretme kapasitesini de artıracak.

 Aile şirketinden globalliğe uzanan başarı öyküsü ve iki Türk kadın yöneticinin egemenliği

İklimlendirme sektörünün duayen isimlerinden Vural Eroğlu’nun 1981 yılında kurduğu HSK, yönetim süreçlerine 2004 ve 2010 yıllarında ikinci nesil olarak sırasıyla kızları Ayça Eroğlu ve Ayşegül Eroğlu’nun dahil olmasıyla daha da hızlı bir ivme kazandı. 2001 ve 2010 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 30 büyüyen HSK, 2008 yılından itibaren Türkiye’de klima santralleri sektöründe pazar liderliğine yerleşen bir firma konumundaydı. Büyüme hızı, yüksek ihracat potansiyeli, inovatif ürünleri ve patentli teknolojilerinin yanı sıra mühendislik alanındaki deneyimi ve güçlü know-how’ı ile öne çıkan HSK, bu sayede Türkiye’de 2000 yılından beri satış ofisleri bulunan dünya iklimlendirme devi Systemair’ın ilgisini çekti. 2012 yılında HSK’nın yüzde 90 hissesini satın alan Systemair, bu tarihten itibaren Systemair HSK olarak çok daha güçlü bir organizasyon yapısı ve yüksek hedeflerle yola devam ediyor. Bugün Systemair HSK’nın yönetimi erkek egemen iklimlendirme sektöründe eşine az rastlanır bir şekilde iki Türk kadın yöneticiye emanet. Koç Üniversitesi Ekonomi bölümü mezuniyetinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA yapan Ayça Eroğlu Genel Müdür, Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA yüksek lisansını tamamlayan Ayşegül Eroğlu Fabrika Müdürü olarak görev yapıyor.

 20 Eylül Perşembe günü Systemair CEO’su Sayın Roland Kasper’ın katılımıyla düzenlenecek olan Systemair HSK’nın Dilovası fabrikasının basın toplantısı ve açılış töreni Systemair HSK Havalandırma End. San. Tic. A.Ş.Makine Organize Sanayi Bölgesi, 41455 Demirciler OSB, Dilovası’nda gerçekleştirilecek.

AdminAdmin