NEDİR
Giriş Tarihi : 20-06-2023 10:29

Lavinia Kelime Anlamı Nedir?

Lavinia kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

Lavinia Kelime Anlamı Nedir?

Lavinia nedir

Lavinia ebebiyatla ilgilenenlerin aşina olabileceği kelimelerden biridir. Özedmir Asaf’ın şiirinde geçen ve bir çiçeğin adını olan Lavinia kelimesinin ne anlam ifade ettiği merak ediliyor. Son dönemde sık sık kullanılan ve ebeveynlerin çocuk isimlerinde tercih ettiği Lavinia nedir? Lavinia ne demek? İşte detaylar…

 

Lavinia ne demek

Lavinia kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Lavinia ne demek? TDK sözlük anlamına göre Lavinia nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Lavinia kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Lavinia nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

LAVİNİA NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE LAVİNİA NE DEMEK?

Lavinia kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Lavinia kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

Lavinia ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan Lavinia kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

Lavinia kelimesinin nasıl Türkçe dilinde nasıl kullnıldığı merak edilemektedir. Kelimenin orijinal hali "lavinia" şeklindedir. Ancak Türkçe'ye söyleniş kolaylığı ve dil kuralları gereği "lavinya" şeklinde geçmiştir. Her iki kullanım da uygundur.

Lavinia çiçeği "misk çiçeği" ya da "ölüm çiçeği" olarak bilinen hoş kokulu zarif ve pembe bir çiçektir. Ölüm çiçeği olduğu için "erişilemeyen, ulaşılamayan" manalarında metaforik olarak kullanılır. Daha çok Akdeniz çevresinde yetişir.

Lavinia ya da misk çiçeği olarak bilinen bu güzel görünüşlü bitki, Antik Roma'da yaşanan hüzünlü bir olayın ardından ölüm çiçeği adını almıştır. Bu çiçeğin hikayesi Shakespeare'in Titus Andronicus adlı eserinde yer almaktadır.

 

TDK’ye göre Lavinia;

TDK sözlüğünde lavinia kelimesine ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)