SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 14-05-2022 16:04

Küresel ısınma İzmir'de masaya yatırıldı

Küresel ısınma İzmir'de masaya yatırıldı

Dünyayı tehdit eden küresel ısınma sorunu, İzmir’de 17. Küresel Isınma Kurultayında masaya yatırıldı. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca da, ‘Geri Dönüşüme Medyanın Bakışı’ konusunda bir konuşma yaptı.

İzmir Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı çerçevesinde TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak başkanlığında düzenlenen 17. Küresel Isınma Kurultayında dünyayı tehdit eden iklim krizine karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi. Kurultayın birinci oturumunda medyanın küresel ısınma konusundaki yaklaşımı ele alınırken TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, EGD Başkanı Recep Erçin ve EKOIQ Genel yayın yönetmeni Barış Doğru, "Geri Dönüşüme Medyanın Bakışı" konulu bir konuşma yaptılar. Panelin moderatörlüğünü Sultan Tepe yaparken TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, medyanın çevre ve geri dönüşüm konusuna yeterli önemi vermediğini dile getirdi.

17. Küresel Isınma Kurultay Komitesi Başkanı ve TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak da, “17 yıldır bu etkinliği yapmak kolay bir şey değil. Biz başladığımızda ‘İklim krizi' gibi konular dünyanın gündeminde değildi. Bugün dünyanın 1 numaralı sorunu ve gündem maddesi haline geldi. Farkındalık noktasında Türkiye'ye ve dünyaya katkı sunmaya çalışıyoruz. Farkındalık noktasında bir kişinin bile farkındalığını yukarı çektiysek kendimizi mutlu hissediyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha etkin çalışmaları yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin