SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 16-05-2020 16:41

Kuaför ve berberlere Covid-19 testi

Kuaför ve berberlere Covid-19 testi

Gebze bölgesinde hizmet veren tüm kuaförler ve berberlere İlçe Sağlık Müdürlüğünde Covid-19 Testi yapılmaya başlandı.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu; " Pazartesi gününden beridir yani Kuaförlerin Berberlerin hizmet vermeye başladığı günden bu yana, İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerimizce esnafımızın denetimi yapılmakta ve kurallara uymayanlara cezai işlemler uyguladığımızı buradan belirtirim.

Bu uygulama Türkiye’nin her tarafında yapılan bir uygulama değil. Biz İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak risk gördüğümüz hem sahada hemde denetimlerimizde hastalıkla ilgili uygulamalar yapıyoruz ve toplum sağlığı için yapmaya da devam edeceğiz, yaklaşık bir buçuk aydan beridir sağlık personellerimiz ile birlikte Gebze Organize Sahasında yer alan tüm fabrikaları denetliyoruz , şimdi de ise berberlerin hergün yüzlerce kişiyle temasları olacağı için bu işletmelerin açıldığı ilk gün olan Pazartesi gününden bu yana kendilerini hem ziyaret edip Belediye Zabıta personelleri ile denetliyor hemde akabinde Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü binamızda periyodik olarak Covid-19 Testini yapıyoruz. Gebzemizin sağlığı için bu tarz çalışmalarımızın da devam edeceğini belirtirim. " dedi.

Gebze Berber ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Kenan ÇELİK ise KADIOĞLU'na teşekkür ziyaretinde bulunarak , Covid-19 Testi için gelecek olan Kuaför ve Berberlerin , Vergi Levhası yada Oda Kayıt Belgelerinin yanlarında bulundurmaları gerektiği hatırlatttı.

 

AdminAdmin