GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

Köşker: Yeni bir Gebze oluşturduk

Köşker: Yeni bir Gebze oluşturduk

Dört yıllık görev süresini geride bırakan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bu süre içinde yaptıkları çalışmalarla yeni bir Gebze oluşturduklarını söyledi. Başkan Köşker, yenilenen altyapısı, 5 yıldızlı parkları, geniş kent meydanları, sahilleri, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle Gebze halkının teveccühünü kazandıklarını kaydetti.

Değişen ve gelişen Gebze’nin temellerini 4 yıl önce attıklarını ifade eden Başkan Köşker, toplumun tüm kesimleriyle diyalog kurduklarını ve belediyenin kapılarını vatandaşa açtıklarını dile getirdi. Projelerini vatandaşların öneri ve beklentilerini dinledikten sonra hazırladıklarını söyleyen Başkan Köşker, “Gebze’nin artık tamamen değişmiş bir altyapısı var. İlçemizde doğalgaz olmayan mahalle kalmadı. Gebze’yi modern parklarla doldurduk, elektrik kablolarını kentin merkezinde yer altına aldık, kent estetiğini bozan iş yeri tabelalarını söktük, ilçedeki tüm binaları yenilenmeye başladı. Sokaklarımız 24 saat temizleniyor” diye konuştu.

Kültür ve sanatın kenti

Gebze’deki değişimin kültür sanat alanına da yansıdığına dikkat çeken Adnan Köşker, “Artık kent meydanında cep sinemaları, kültür ve tiyatro salonları, sergi ve nikah salonları bulunmakta. Haftanın her günü salonlarımızda kültür sanat etkinlikleri yapılıyor. Gebze, yıllardır hasretini çektiği Kent Meydanı’na bu dönemde kavuştu. Yeni ve modern kent meydanımız, vatandaşlarımızın nefes aldığı bir merkez haline geldi” şeklinde konuştu.

 

Başkan Köşker, Gebze Belediyesi’nin ana sponsorluğunda 11. Türkçe Olimpiyatları için Gebze’ye 20 ülkeden 70’i aşkın Türkçe sevdalısı çocuğun en iyi şekilde ağırlandığını da ifade ederek, on binlerce Gebze halkının Türkçe Olimpiyatları’nı izlediğini söyledi

 Geri dönüşümde Kocaeli birincisi

 

Çevre ve geri dönüşüm projeleriyle de Kocaeli’nde öne çıktıklarını söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Geri Kazanım Projesi (GEKAP) ile hem çevreyi koruyoruz hem de geri dönüşüm sağlıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri arasında düzenlediği atık pil toplama yarışmasında da belediyemiz 7 ton atık pil toplayarak birinci olmuştur” diye konuştu.

 

12 yıldızlı kent ödülü

Başkan Köşker, ayrıca Avrupa’da da ödül kazandıklarını ifade ederek, “Her yıl ekim ayı içinde düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerine yapılan başvuruları değerlendiren Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, insan hakları ve yerel demokrasiyi geliştirici faaliyetlerinden dolayı belediyemizi 12 Yıldızlı Kent Ödülü`ne layık gördü. 12 yıldızlı kent ünvanına geçen yıl Türkiye`de sadece beş belediye layık görüldü ve bunlardan biri de Gebze Belediyesi oldu” şeklinde konuştu.

(Kaynak : haber7)

AdminAdmin