GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2025 00:28

Körfezray Metrosu için ilk kazma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Körfezray Metrosu çalışmaları kapsamında ilk tünel kazısını başlatmak için Kocaeli’ye geldi.

Körfezray Metrosu için ilk kazma

Körfezray Metrosu için ilk kazma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Körfezray Metrosu çalışmaları kapsamında ilk tünel kazısını başlatmak için Kocaeli’ye geldi. 2 Tünel Açma Makinesi (TBM) ile tünel kazıları Bakan Uraloğlu ve beraberindekilerin butona basmasıyla başladı. Bakan Uraloğlu, “Aynı anda 2 TBM’nin aynı anda giriş operasyonu yapacağız; bu da herhalde ilk olmuş olacak” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliği ile başlanan, 1.8 milyar dolar hat yapımı, 400 milyon dolar araç yatırımı olmak üzere toplam 2,2 milyar dolar yatırım bütçesi bulunan Körfezray Metro Projesi’nde bugün ilk tünel kazısı başlatılacak. Geçen ay SEKA Devlet Hastanesi İstasyonu’na getirilen Tünel Açma Makinesi’nin (TBM) montaj işlemleri tamamlandı. 2 TBM ile buradaki SEKA Devlet Hastanesi istasyonundan Otogar yönünde bu iki TBM ile kazılara başlanacak. Bu kapsamda ilk tünel kazısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 2 Tünel Açma Makinesi (TBM) ile tünel kazıları Bakan Uraloğlu ve beraberindekilerin butona basmasıyla başladı. Bakan Uraloğlu, “Aynı anda 2 TBM’nin aynı anda giriş operasyonu yapacağız; bu da herhalde ilk olmuş olacak” dedi.

AdminAdmin