NEDİR
Giriş Tarihi : 30-06-2023 10:06

Kolerasyon Kelime Anlamı Nedir?

Kolerasyon kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

Kolerasyon Kelime Anlamı Nedir?

Kolerasyon nedir

Matematiksel ve istatiksel bir terim olan kolerasyon terminolojik bir ifadedir. Günlük hayatta çok sık karşımıza çıkmayan bu kelime ekonomi, istatistik gibi alanlar bağlamında ele alınmaktadır. Peki kolerasyon nedir? Kolerasyon ne demek? İşte detaylar...

 

Kolerasyon ne demek

Kolerasyon kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Kolerasyon ne demek? TDK sözlük anlamına göre Kolerasyon nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Kolerasyon kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Kolerasyon nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

KOLERAYON NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE KOLERASYON NE DEMEK?

Kolerasyon kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Kolerasyon kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

Kolerasyon ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan Kolerasyon kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

Kolerasyon belli bir tekniğe dayalı ve faklı alanlarda matematiksel açıdan önemli bir terimdir. Kolerasyon terimini gündelik yaşam içerisinde farklı konular üzerinde işlem yapmak adına sürekli kullanılmaktadır.

Kolerasyon istatistik alanında kullanılan iki ya da daha fazla değişken arasında doğrusal ilişkinin yönünü ve gücünü göstermek amaçlı ifade edilebilir. İki değişken arasında gerçekleşen miktar, ikili veya basit korelasyon dönen teknik üzerinden ele alınmak suretiyle gerçekleşmektedir.

Bu bağlamda bir değişkenin iki veya daha çok değişken ile olan bağlantısı çoklu korelasyon şeklinde bilinir. Bu değişkenler açısından birini sahiplenmek suretiyle, diğer değişkenler ile olan ilişkisi için ise kısmi korelasyon teknikleri üzerine hesaplama yapılır.

 

TDK’ye göre Kolerasyon;

Kolerasyon kelimesine ilişkin TDK sözlüğünde herhangi bir bilgiye rastlanılamamıştır.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)