SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 25-06-2020 07:17

Kocaelispor'un eski kalecisinden şok itiraf

Kocaelispor'un eski kalecisinden şok itiraf

Kocaelispor'un eski kalecisi Dumitru Stingaciu, 1998 yılında Fenerbahçe'yi yenmek için Galatasaray'ın Rumen futbolcuları Hagi, Popescu, Filipescu ve Ilie'den teşvik primi aldığını itiraf etti

Kocaelispor'un eski kalecisi Dumitru Stingaciu, 1998 yılında Galatasaray'ın Rumen futbolcularıyla arasında geçen bir olayı gün yüzüne çıkardı. Stingaciu, o dönem sarı kırmızılı formayı giyen vatandaşları Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu ve Adrian Ilie'nin kendisine galibiyet için ödül parası verdiği itirafında bulundu.

"MAÇI KAZANDIK VE 20 BİN DOLAR ALDIM"

Rumen kaleci, Sporturilor gazetesine yaptığı açıklamada, "Dünya Kupası öncesi 1998 sezonunun sonlarına doğru, Kocaeli olarak bizim Fenerbahçe'yi yenmemiz, Galatasaray'ın ligde şampiyon olmasına yardımcı olacaktı. Gheorghe Hagi ve Galatasaray'dan diğer üç Rumen futbolcu bireysel inisiyatifleriyle, galibiyet durumunda özel bir meblağ teklif ettiler. Maçı kazandık ve 20 bin dolar aldım" diye konuştu.

Sezonun 28. haftasına lider giren Fenerbahçe'nin Kocaeli'ye deplasmanda yenilmesiyle Galatasaray, ezeli rakibini geçmiş, sonrasında ligde ilk sıraya tırmanmasının ardından sezonu şampiyon tamamlamıştı.

AdminAdmin