SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 13-11-2019 22:49

"Kim Suçlu?"... Bir tiyatrodan fazlası...

Bayram Gündoğdu’nun daveti üzerine, Tiyatro Roza ekibinin Gebze Kültür Merkezi’nde sergilediği “Kim Suçlu” isimli tiyatro oyununu izledim.

Toplumsal sorunları irdeleme, izleyiciyi de kendisine sorgulatarak iyi bir özeleştiri yapmasını sağlamak noktasında harika bir oyun olmuş.

Anne babasından yeterli ilgiyi göremeyen çocukların, kötü arkadaş ve çevrenin de etkisiyle madde bağımlılığına nasıl yakalandığıyla başlayan oyun, ailelere ‘Bizim başımıza gelmez demeyin, dikkatli olun” mesajı veriyor.

Sonra ise, gençlerimizin uyuşturucu madde bağımlılığı yüzünden ne hale geldiklerini sarsıcı bir şekilde anlatıyor.

Çocuklarını bonzai yüzünden kaybeden ailelerin gerçek hayattaki videoları ise, izleyenlerde adeta bomba etkisi yaratıyor.

Günümüzde tek bağımlılığın uyuşturucu olmadığının altını çizen oyun, özellikle teknoloji bağımlılığına dikkat çekiyor. Sosyal medya, televizyon, kötü alışkanlıklar yüzünden ailenin ve çocukların arasındaki iletişim sorunlarının nasıl kötü sonuçlara neden olduğu sahneleniyor.

Oyunun en çarpıcı sahnesi ise, uyuşturucu madde satan kişinin mahkemede “Tek suçlu ben miyim?” sorgulamasında çocuklarını yalnızlaştıran, ilgilenmeyen aileleri ve çevreyi de bu suça ortak etmesiydi.

Toplumda ve özellikle ailelerde farkındalık yaratma noktasında son derece başarılı bir oyundu. Başta anne babalar olmak üzere herkesin mutlaka izlemesi ve dersler çıkarması gereken bu oyun umarım çok daha fazla seyirciye ulaşır.

(LEVENT ALTUN)

AdminAdmin