SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 14-08-2020 15:03

Kılıçdaroğlu ve Akşener İzmit’te açılışa katıldı

Kılıçdaroğlu ve Akşener İzmit’te açılışa katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği projeler için toplu açılış törenine katıldı.

Programın açılış konuşmasında açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Projelerimizi aktif bir şekilde hayata geçirdik ve şimdiden ciddi sayıda insanımız oradan faydalanıyor. Diğer bir vaadimiz olan sosyal tesislerimiz ise yoktu. İzmit'te kaliteli ve uygun hizmet alabilecek hemen kolları sıvadık. İlk sosyal tesisimizi, özel şirkette olan bir yere sitemize aldık ve sıfırdan inşa ettik orayı. Gerek sosyal faaliyetlerimiz için gerek sanatsal faaliyetlerimiz için gerekse gıda hizmetlerimiz için bir sosyal tesise dönüştürdük. Diğer bir vademiz kooperatifçiliği yaygınlaştıracağız dedik. Özellikle kadın emeğinin değerlendirilmesi ve ev bütçesine katkı sunabilmesi için tam destek sunacağız dedik ve verdiğimiz sözümüzü tuttuk" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında Millet İttifakı’na vurgu yaparak şu sözleri kullandı:

"Çok güzel bir atmosferde hep birlikteyiz. Sayın Kaplan’ın yaptıklarını hep birlikte dinledik. Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim: ‘Belediye Başkanı olduğunuz andan itibaren unutmayacaksınız bir şey var.Siz Millet İttifakı'nın belediye başkanısınız’. Sayın Genel Başkan Meral Akşener, Fatma Kaplan Hürriyet'in seçilmesinde, ‘küçük bir payımız da varsa’ diye bir düşüncesini ifade etti ama küçük bir pay değil kocaman büyük bir payınız var sayın Genel Başkanım.

Açılış töreninde değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hayat çok ilginç, hem uzun, hem acılı hem sevinçli… İlk sözüme Mehmet Ali Paşa’da bir kahvehanede ilk sözümü başladığım anı hatırladım. Sizleri görünce, Sayın Genel Başkanım demiştim ki, “Suyu leziz havası nefis, insanı munis İzmit” Evliya Çelebi öyle yazmıştı."

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki protokol üyeleri, dualar eşliğinde kurdele keserek tamamlanan projelerin açışını gerçekleştirdi.

İŞTE AÇILIŞI YAPILAN PROJELER

1.Kendi bünyesinin dışında dijital ortamında 25 binin üzerine kitap bulunduran İzmit Belediyesi Kütüphanesi.

2.İhtiyaç sahiplerine yönelik hizmet verecek olan, ihtiyaç sahiplerinin giysi ihtiyacını karşılayacak, yardımsever vatandaşlarla buluşturan Dost Eller Mağazası.

3.Halka hizmet edecek olan sosyal tesis Gülümse Kafe.

4.Digital ortamda kurulan ‘Kardeş Eller’ sistemi üzerinden başvuran ihtiyaç sahiplerinin gıda taleplerini karşılanacağı Gıda Bankası.

5.Sadece gençlerin değil ailelerinin de gönül rahatlığıyla kullanabileceği, Karadeniz sahilinin incisi, ormanıyla, deniziyle doğayla iç içe Sarı Su Gençlik Kampı.

6.Eski eşi tarafından küçük kızının önünde katledilen ve kadın cinayetlerinde bir simge haline dönüşen Emine Bulut’un isminin yaşatıldığı, çocukların anneleriyle yaşamayı sonuna kadar hak ettiği Emine Bulut Parkı.

7.Gündoğdu Mahallesi’nde güvenle ve huzurla dolaşabileceği Şehit Ömer Can Açıkgöz Parkı.

8.İzmit’in güzelliğine güzellik katacak, kentin dışarıya bağımlı olduğu çiçek ve süs bitkileri ihtiyacına yetecek İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi / Çiçek Serası.

9.Daha önce prefabrike bir mescitte ibadet etmek zorunda kalan Ambarcı Köyüne; Ambarcı Cami temel atma töreni

 

AdminAdmin