YAŞAM
Giriş Tarihi : 12-01-2022 15:13

KİGEM ile hem annelerin hem çocukların yüzü gülüyor

KİGEM ile hem annelerin hem çocukların yüzü gülüyor

Darıca’da hem kadınlara hem çocuklara yönelik hizmet vermeye başlayan mahallelerdeki Kişisel Gelişim ve Çocuk Eğitim Merkezleri (KİGEM) ile hem anneler hem de çocukların yüzü gülüyor.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla kadınlara ve çocuklara aynı anda hizmet vermeye başlayan mahallelerdeki Kişisel Gelişim ve Çocuk Eğitim Merkezleri (KİGEM) ile hem annelerin hem de çocukların yüzleri gülüyor. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, eşi Havva Bıyık ile birlikte Osmangazi Mahallesi’nde bulunan KİGEM’i ziyaret ederek kadın kursiyerler ve çocuklarla sohbet edip kurslar hakkında bilgiler aldı.

2021 YILINDA 2 BİN 155 KİŞİ EĞİTİM ALDI

KİGEM’lere her geçen gün ilgi artarken özellikle çocuklarıyla aynı anda kursa gitme şansı bulan kadınlar, kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek “KİGEM ile hem anneler hem de çocukları aynı anda eğitim alabiliyor. Kadınlar el beceri kursları ile kendilerini geliştirip ev ekonomilerine katkıda bulunurken çocukları da diğer odada uzman eğitmenler tarafından eğlenerek öğrenebiliyor. Amacımız 7’en 70’e herkesin kişisel gelişimine katkı sunmak. 2021 yılında KİGEM aracılığıyla toplam 2 bin 155 vatandaşımıza hizmet verdik. Bu sayının daha da artması ve daha fazla vatandaşımıza ulaşmak adına çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

MUTLU AİLE MUTLU DARICA

Darıca’da kadınların kurslarda aldıkları eğitim sonrası üretecekleri el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için de çalıştıklarını ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, “KİGEM ile eğitim alan ve el becerilerini geliştiren kadınların ortaya çıkaracağız el emeği göz nuru eserlerini satarak aile ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için çalışma yapıyoruz. Çocukları eğlenerek eğitim görürken kadınlar da gönül rahatlığıyla kendilerini geliştirip ürettiklerini satıp para kazanabilecekler. Herkesin mutlu olması için çalışıyoruz. Bu kapsamda mutlu aile mutlu Darıca anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

 

AdminAdmin