SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 26-06-2020 09:36

Keşfettiler, Öğrendiler, Eğlendiler

Keşfettiler, Öğrendiler, Eğlendiler

Darıcalı iki öğretmenin proje kuruculuğunu yaptığı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 15 öğretmenin de destek verdiği eTwinning projesi pandemi sürecine rağmen başarılı bir şekilde tamamlandı.

Darıca Sarkuysan İlkokulu sınıf öğretmeni Yaprak Yüksek ve Faik Şahenk İlkokulu öğretmeni Derya Kutlu Dinler’in kurucusu olduğu, “Keşfediyorum, Öğreniyorum, Eğleniyorum” eTwinning projesi geçtiğimiz yılın Ekim ayında başladı.

Çocuklar keşfedilmeyen yönlerini keşfetti

Çoklu zeka üzerine bir proje olduğunu belirten Öğretmen Yaprak Yüksek, “Zeka çok yönlüdür, geliştirilebilir ve değiştirilebilir. Öğrencilerin tüm zeka türlerine yönelik çalışmalar yaparak keşfedilmeyen yönlerinin açığa çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle çeşitli istasyonlar kurarak (Fen ve sosyal bilimler, sanat, müzik, zeka oyunları, okuma, tiyatro vb.) öğrencilerin farklı eğitim araçlarıyla iş birlğii öğrenmesini gerçekleştirerek ; Kendine güvenen , sosyal, ilgi ve motivasyonu yüksek, yaratıcı düşünme becerileri, problem çözme ve araştırma becerisi gelişmiş, özgün ürünler ortaya koyabilen öğrenciler haline geleceklerini düşünüyoruz. Bu nedenle multidisiplinerarası yaklaşımla etkinliklerimizi yıl boyunca gerçekleştirdik. Süreç boyunca proje kapsamında codeweek haftasına, hour of code ve outdoor classroom day gibi dünya çapında yapılan etkinlikleri yaparak sertifikalar aldık. Projemizde yaptığımız etkinliklerle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz  bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama etkinlikleri ve web2 araçlarını etkin kullanmaya başladılar. Projemiz çocukların eğlenerek öğrenmesini aynı zamanda keşfedilmeyen yönlerini keşfetmelerini sağladı. Yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi ,özgün ürünler ortaya koyabilmeyi öğrendiler. Çeşitli stem etkinlikleri ve zeka oyunlarıyla eğitimi eğlenceli hale getirmeyi başardık” diye konuştu.

Yaprak Yüksek ve Derya Kutlu Dinler ile birlikte proje ortağı diğer öğretmenler ise şunlar: Emine Küçük, Hatice Yıldırım, Nurdal Seyran, Esra Batur Yanar, Tuğba Kayabaş, Fatih İnce, Fatih Aygün, Ahmet Bingöl, Hatice Çetinel Mertyürek, Fatma Gökbayrak, Aysun Gümüş, Hamide Tümer, İmren Karayağız, Gülay Baykal, Ülker Erek.

AdminAdmin