SİYASET
Giriş Tarihi : 29-04-2023 08:51   Güncelleme : 29-04-2023 08:57

Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli'de

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli’de mitinge katıldı

Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli'de

Liderlere, TBMM Meclis Başkanvekili Haydar Akar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı partilerinin il ve ilçe temsilcileri, milletvekilleri ve milletvekili adayları ve STK'lar da eşlik etti.

CHP Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler, Serap Çakır, Hasan Bitmez, CHP Gebze ilçe başkanı Gökhan Orhan ve bölgemizin diğer ilçe başkanları da katıldı.

 

“Bu şehrin kızıyım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Burada olmak, böyle güzel bir meydanda sizlerle beraber olmak, doğduğum şehirde olmak nasıl güzel bir his anlatmam mümkün değil. İnsanın evinde olması kadar güzel bir şey yoktur. Burada olduğum için mutlu ve heyecanlıyım. 13. cumhurbaşkanımız konuşacak. Ben nasıl olsa bu şehrin kızıyım, çok uzun tutmayacağım" dedi.

"Kocaeli benim için önemli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Kocaeli'nin benim hayatımda özel bir yeri var. Evlendiğimde düğünümü burada yapmıştım. Kocaeli'de olmaktan son derece mutluyum. Sanayi kenti, üniversite kenti, aydınların kenti, 81 ilden vatandaşlarımızın gelip mücadele ettikleri, alın teri döktükleri kent. Bu güzel kenti büyütmemiz gerekiyor. Bu güzel kentte hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği atmosferi oluşturmak gerekiyor. Bu güzel kentte gençlerin kentin sokaklarında özgürce gezmesi gerekiyor. Bu güzel kentte annelerin mutlu olmaları gerekiyor. Çocuklarını okula gönderirken huzur içinde göndermeleri gerekiyor. Bunun için beraber mücadele edeceğiz. Bunun için değişime ihtiyacımız var" dedi.

Adaleti, hakkı ve hukuku savunmak için yola çıktıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kocaeli'de de bütün Türkiye'de bunu yapacağız. Gençler dersime iyi çalıştım. Buraya gelirken notlarıma baktım. Kocaeli'de ilk kez sandığa gidip, ilk kez oy kullanacak gençlerin sayısı 117 bin 510 kişi. 117 bin 510 gence sesleniyorum. Sizler demokrasi istiyor musunuz?" dedi.

"Gideceksiniz bankaya, bayramda 15 bin lira parayı Bay Kemal'in yatırdığını göreceksiniz"

Kılıçdaroğu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyeti yeniden inşa ettiğimizi göreceksiniz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hiç kimsenin karanlıkta kalmadığı, hiçbir fakirin elektriğinin, suyunun, doğalgazın kesilmediği Türkiye inşa edeceğim. Bunun sözünü veriyorum. Emekli kardeşlerim size de söyleyeyim. Tam 2015'den bu yana 'Emeklilere iki maaş ikramiye' verin dedim. Bayramlarda asgari ücret kadar verin' dedim. İtiraz ettiler. 'Parayı nereden bulacaksın?' diye. Israr ettim, parayı da gösterdim. Biner lira verdiler. Seçimler yaklaştı biraz artırdılar. Ben onu kabul etmiyorum. 'Emekliye en az bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye vereceksin' dedim. Vermedi. Şimdi bütün emekli, kardeşlerime sesleniyorum önümüzde Kurban Bayramı var. Bankaya gidip Kurban Bayramı ikramiyesini almak için hazır mısınız? O zaman değişime de hazır mısınız? Gideceksiniz bankaya, bayramda 15 bin lira parayı Bay Kemal'in yatırdığını göreceksiniz. Alacaksınız o parayı ananızın ak sütü kadar kullanacaksınız"

AdminAdmin