KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 31-05-2019 10:16

Kaya; ‘’Sınava mutlu ve umutlu girin’’

Kaya; ‘’Sınava mutlu ve umutlu girin’’

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yarın yapılıyor. Ortaokul eğitimleri süresince  “İyi bir Lise” için yoğun tempo ile hazırlanan öğrencilerimizi 1 Haziran da iki oturumlu bir sınav bekliyor.

 Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Murat Kaya, ortaokul dan liseye geçiş yapacak olan öğrenciler için hayati önem taşıyan sınav için gazetemize açıklama yaptı. Kaya açıklamasında hem öğrencilere hem de velilere önemli tavsiyelerde de bulundu. Kaya açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

Sabah 09:30 da başlayacak ilk oturum Türkçe, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere sözel dersleri,  11:30 da başlayacak İkinci oturum ise  Fen Bilgisi ve Matematik olmak üzere sayısal dersleri kapsayacak.

Sözel 75 sayısal 80 dakika

Sözel bölümün soru dağılımları Türkçe 20, Sosyal Bilgiler 10, İngilizce 10 ve Din Kültürü ve 10 olmak üzere toplam 50 soru için 75, Sayısal bölümün soru dağılımları Fen Bilgisi 20 ve Matematik 20 olmak üzere toplam 40 soru için 80 dakika süre verilecek.

20 soruluk derslerde (Türkçe, Fen Bilgisi ve Matematik) 1 doğru cevap 4 kat sayısı ile puanlandırılırken; 10 soruluk derslerin (Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 1 doğru cevabı 1 kat sayısı ile puanlandırılacak.  Bu da demek oluyor ki öğrencilerin doğru çözeceği 1 Türkçe sorusu 4 Sosyal Bilgiler sorusuna denk gelecek.

Bol bol kitap okumak gerekiyor

Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecek, konular 8. Sınıf müfredatından sorulacak. 2019 LGS’nin geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlardan farkı; sadece bilmenin yeterli olduğu bir sınav değil aynı zamanda bilgiye ek olarak okuduğunu anlamayı, yorumlayabilmeyi ve çıkarımlarda bulunabilmeyi gerektiriyor. Bu da demek oluyor ki formül ezberlemek yetmiyor, bol bol kitap okumak gerekiyor.

Sınava mutlu girin

Sevgili öğrenciler; birikimlerinizi ortaya koyabileceğiniz LGS sınavına bedenen ve zihnen hazır girebilmek için uykunun ve kahvaltının mutluluk hormonu olan seratonini harekete geçirdiğini unutmayın. Mutlulukla ve umutla gireceğiniz bir sınavın kötü geçmesinin ihtimali yoktur. Sizler kaygıyı olması gerektiği kadar hissetmeli ancak başarınızı düşürmesine izin vermemelisiniz.

Yanlarında olduğunuzu hissettirin

Kıymetli veliler; sizler de çocuklarınızın elinden geleni yaptığına inanmalı, sonuç ne olursa olsun yanlarında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Sınavdan önceki gün birlikte yürüyüş yapabilir, aile sohbetlerinizi, tatil planlarınızı yoğunlaştırabilirsiniz. Böylece onlara aile olmanın, birlikte olmanın sınav başarısı ile ilişkili olmadığını hissettirmiş olursunuz. Bütün öğrencilerimizin emeklerinin karşılıklarını alabilecekleri bir sınav geçirmelerini diliyorum.’’

AdminAdmin