EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-02-2014 04:34

Kaya Ropes, Avrasya Boat Showa damgasını vurdu

Kaya Ropes, Avrasya Boat Showa damgasını vurdu

Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Kaya Ropes, dünyanın lider markaları arasında 7. CNR Avrasya Boat Show’a damgasını vurdu. Fuarda Kaya Ropes’un yarış teknelerinde, off-road araçlarında bulunan vinçlerde, askeri projelerde, uzay ve hava endüstrilerinde özel uygulamalarda kullanılmak üzere ürettiği yeni ürünü DYNE K ® LS yoğun ilgi gördü.

 

İngiltere, Fransa, İtalya, ABD, Yunanistan, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çin, Bulgaristan, BAE gibi ülkelerden gelen 400 firma, 1000’e yakın markanın katıldığı, 85 bin metrekare alanda düzenlenen CNR Avrasya Boat Show-7. Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’nda, mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanısıra tekne aksesuarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları gibi ürünler sergilendi. 

 

DSM DYNEEMA®’NIN “TESCİLLİ MARKA ÜRETİCİSİ” KAYA ROPES

 

Ürünlerinde “Tescilli marka üreticisi” olduğu DSM Dyneema®’nın ipliklerini kullanan Kaya Ropes, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde şu anda 2 milimetreden 80 milimetreye kadar halat üretebiliyor. 2 milyon 600 bin liralık yatırımla makine parkurunu gerek üretim kapasitesi gerek kalite açısından dünyanın önde gelen markalarıyla boy ölçüşebilecek seviyeye getiren Kaya Ropes’un ürün gamında yarış, gezi teknesi, dingi, yat bağlama, yelken yapım, su sporları gibi hobi denizcilik halatlarının yanısıra gemi bağlama, römorkör, balıkçılık halatları gibi “ticari denizcilik” halatları bulunuyor. Savunma sanayi için askeri operasyon halatları da üreten Kaya Ropes, dağcılık, kurtarma sivil savunma, iş güvenliği ve özel amaçlı halatların üretimini de gerçekleştiriyor.

 

PAZAR PAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ

 

Alman Herzog’un 8-12 ve 32 kollu makinelerinde halatlara istenen form ve çeşitlilik sağlanabildiğini ifade eden Kaya Ropes SBU (Stratejik İş Ünitesi) Müdürü Burak Emin, renk ve desen farklılığının yanı sıra istenildiğinde halat, çelik bir telin üzerine de örülebiliyor. 6-24 milimetre kalınlığındaki üretim için “küçük”, 24-76 milimetrelik kalınlıklar için de “büyük” makinelerin kullanıldığını söyledi. Bir Türk markası olarak Kanada’dan Kore’ye kadar oldukça geniş bir coğrafyada ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Kaya Ropes SBU Müdürü Burak Emin, 2014 yılında pazar payını arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

 

AdminAdmin