SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 30-12-2022 17:51

Kartepe Sanat Evi hizmete açıldı

Kartepe Sanat Evi hizmete açıldı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vaatlerinden biri olan “Kartepe Sanat Evi” geniş katılımla hizmete açıldı. Kartepe Kent Meydanı’nda yapılan sanat evi açılışına AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, KBB Koordinatörü Nihat Abiş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, birim müdürleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.   

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Tarihi Hikmetiye Camii karşısında Günlük Yaşamda Osmanlı Müzemizi kısa zamanda hizmete açacağız. Kartepe’de yeni bir şehir inşa ediyoruz. Burada ki yapıların hiçbiri yoktu. Hükümetimizin ve KBB desteği ile Kaymakamlık, belediye binası, kent meydanımız, sanat evimiz hizmet veriyor. Camii ve kütüphane çalışmalarımız devam etmektedir. Sanat evinin açılışı bize nasip oldu. Bunun heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor, emeği geçen herkese ediyorum. Tüm gayemiz tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, bilimiyle, sporuyla, insanıyla bütünleşmiş Kartepelilik ruhunu sahip bir şehir inşa etmek” dedi.

Kendine has tarzıyla Ebru sanatında bir ekol olmuş, Barut Ebrusu olarak anılan Hikmet Barutçugil’in eserleri Kartepe Sanat Evi açılışında sergilendi. Ziyaretçilerin ilgiyle gezdiği sergi hayranlık uyandırdı.       

AdminAdmin