NEDİR
Giriş Tarihi : 24-06-2023 10:49

Kardiyo Kelime Anlamı Nedir?

Kardiyo kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

Kardiyo Kelime Anlamı Nedir?

Kardiyo nedir

Kardiyo çoğu insanın sosyal medya ve internet ortamında duyduğu ya da karşılaştığı kelimelerden biridir. Özellikle de sağlıklı yaşamın önem arz ettiği günümüz dünyasında kardiyo da bilinirliğini koruyan kelimeler arasında yer almaktadır. Kardiyo spora ilgili olan insanların yakın bildiği kelimelerden biridir. Peki kardiyo nedir? Kardiyo ne demek? İşte detaylar…

 

Kardiyo ne demek

Kardiyo kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Kardiyo ne demek? TDK sözlük anlamına göre Kardiyo nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Kardiyo kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Kardiyo nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

KARDİYO NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE KARDİYO NE DEMEK?

Kardiyo kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Kardiyo kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

Kardiyo ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan Kardiyo kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

Spor sırasında yapılan egzersizlerden biri olan kardiyo antrenmanları kilo problemi yaşayan bireylerde spora başlarken ilk yapılması gereken antrenmanlardan biridir. Kardiyo antrenmanlarının çeşitleri bulunmaktadır. İnsan sağlığına ise faydaları saymakla bitmeyen bu antrenmanları evde kendi imkanlarınızla da yapmak mümkün. Son dönemde özellikle birçok uzmanın da dillendirdiği kardiyo insanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.

Sağlıklı bir vücut için dengeli beslenmenin yanında egzersiz yapmak olmazsa olmaz şartlardan biridir. Yapılması doktorlar tarafından da önerilen kardiyo kalp atış hızı ile ilgili olan egzersizlerden biridir. Bu egzersizleri yaptıkça kap atış hızınız giderek artış göstermektedir. Böylelikle kardiyo ile yağ yakım oranı da artmaktadır. Özellikle kas çalıştırmaya yönelik spor hareketlerini yapmadan önce kardiyo egzersizleri önerilmektedir.

Kardiyo ile birlikte vücudun kan damarları ve kardiyovasküler sistemi harekete geçer. Vücudun kardiyovasküler sistemini güçlendirmek için yapılmış olan egzersizlere kardiyo egzersizleri denilmektedir.

Kardiyo antrenmanları kendi içinde çeşitli dallara ayrılmaktadır. Bunlar; koşu, hızlı adımlarla yürüme, yüzme ve tenis gibi spor faaliyetleri kardiyoya örnek gösterilmektedir.

 

TDK’ye göre Kardiyo;

TDK sözlüğünde kardiyo kelimesine ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)