EKONOMİ
Giriş Tarihi : 20-05-2015 02:58

Kancanın eğitime desteği sürüyor

Kancanın eğitime desteği sürüyor

Dövme sektörünün önde gelen firmalarından Kanca A.Ş.’nin katkıları ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu öğrenci ve öğretim elemanları, geçtiğimiz günlerde TAYSAD Organize Sanayi Bölgesine teknik gezi düzenledi. Geleneksel hale gelen teknik gezisinde öğrenci ve öğretim elemanları, TOSB içerisinde faaliyet gösteren Honda, EKU Fren, Hasçelik, Cengiz Makine, Schneider Elektrik ve Kanca A.Ş. firmalarını ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundular.

Honda firmasında bir otomobilin üretim aşamalarını öğrenen öğrenciler, ardından EKU Fren’e geçerek fren disk ve kampanalarının nasıl üretildiklerini inceleme fırsatı buldular. Hasçelik firmasında çeliklerin üretim aşamalarını, Cengiz Makine’de ise çeliklere uygulanan şekil verme işlemlerini ve bu işlemler sırasında kullanılan makineleri incelediler. Firma yetkilileriyle birebir görüşme fırsatı bulan öğrenciler çalışma koşulları ve staj imkânları hakkında bilgiler aldılar. Schneider Elektrik ve ardından Kanca A.Ş. üretim tesislerini gezen Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu öğrencileri “Merhum Abdullah Kanca ile, desteklerini devam ettiren Kanca A.Ş, Genel Müdürü Alper Kanca’ya, Kanca Ailesine, yönetim kurulu üyelerine ve teknik gezimizde bizlerle ilgilenen Kanca A.Ş.’nin tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür ettiler.

 

Kanca’dan desteğe devam

 

 

Kanca A.Ş. Genel Müdürü Alper Kanca öğrencilerin  ziyareti sırasında  yaptığı açıklamada, Kanca A.Ş. nin kurucusu rahmetli Abdullah Kanca tarafından 2008 yılında memleketlerinde   yaptırılan eğitim yuvasında okuyan başarılı öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Alper Kanca, Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilerin stajlarını Kanca A.Ş.’de bitirmelerini destekleyeceğini belirtti. Alper Kanca; “Türkiye’nin sanayisinin gelişmesi, ihracatımızın artması, sattığımız ürünlerin niteliklerinin çoğalmasıyla birlikte, nitelikli elaman ihtiyacı da artmaktadır. Meslek Yüksekokulumuza sanayinin beklentisi olan nitelikli eleman yetiştirmesi konusunda her türlü desteği vermeye devam etmekteyiz. Meslek Yüksekokulumuzun her alanda daha iyi hale gelmesi için gayret sarf eden başta Okul Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı hocamız olmak üzere, tüm öğretim elemanlarına ve idari personele teşekkür ediyor,  öğrencilerimize de başarılar diliyorum.”dedi.

AdminAdmin