EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-10-2016 08:30

KalDerden Mükemmellik Zirvesi

KalDerden Mükemmellik Zirvesi

Mükemmellik kültürüne yeni vizyon katmak için çalışmalarını sürdüren Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Kayseri Temsilciliği’nin ev sahipliğinde başarılı bir organizasyona daha imza attı. Bu yıl 2.’si yapılan ‘Erciyes Mükemmellik Zirvesi’, 19 Ekim 2016 tarihinde Ommer Otel’de gerçekleştirildi. İş, sanat, akademi dünyasının önde gelen temsilcilerini buluşturan zirveye, Kayseri Vali Yardımcısı V. Zekeriya Güney, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, KalDer Kayseri Temsilcisi Salih Yalçın ile çok sayıda davetli katıldı. Mükemmellik Yolunda Değişim Yönetimi” temalı sempozyumda, ülkemizde mükemmellik kültürünü içselleştirmek adına ciddi başarılar elde etmiş, ödül kazanmış şirket ve kurumlar deneyimlerini paylaştı.

PİLAVCI: “TRENİ KAÇIRMAMALIYIZ”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket EminoğluPilavcı, değişenyeni dünya koşullarının beraberinde “yeni normaller” getirdiğini ve bu sürecin kalıcı olduğunu söyledi. Yeni deneyimlerle karşı karşıya kaldığımızı dile getiren KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, şunları söyledi.  “Ekonomi ve para piyasalarında gerçekleşen ani ve hızlı gelişmeler, dünyadaki güç dengelerinin değişmesi, büyüme oranlarındaki daralmalar, ürünlerde farklılaşma ve kişiselleştirme, çevresel duyarlılıktaki yükseliş ve teknolojinin insanla bütünleşmesi gibi yenileri hep beraber deneyimliyoruz. Artık kurumsal mimari, süreç zekâsı, çevik yönetim, kutuplaştırıcı marka gibi söylemler ile siber güvenlik analisti, sanal gerçeklik tasarımcısı ve şehir inovasyon uzmanı gibi iş tanımlarını konuşmaya başladık. Tüm bunlar yaşanırken, rekabet gücüyle hedeflediğimiz gibi dünyanın güçlü ülkeleri arasında yer alabiliriz. İşte “YENİ NORMAL”in en önemli bileşenlerinden biri olan Endüstri 4.0 yani 4. Sanayi Devrimi bu rekabet gücünün yeni rüzgarı olma iddiasıyla karşımıza çıkıyor. Eğer 2023 hedefleri için her yıl yüzde 8,5 büyüyeceksek bu sefer treni kaçırmamalıyız.”

 

“MÜKEMMELLİK YOLUNDA DEĞİŞİM YÖNETİMİ”
2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi’nden bahseden KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, bu sempozyumu tarih boyu bir ticaret ve sanayi kenti olmuş Kayseri için önemli bir yönetim organizasyonu olarak planladıklarına dikkat çekti. Bu yılki sempozyumun temasının , “MÜKEMMELLİK YOLUNDA DEĞİŞİM YÖNETİMİ” olduğunu ifade eden KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Avrupa Kalite Yönetim Vakfı, EFQM’in, geliştirdiği Mükemmellik Modeli’nin temel kavramlarından biri de “Çeviklikle Yönetmek”tir. Biz bunu, organizasyon içinde ve dışındaki değişimleri çok seri şekilde algılamak, bu değişimlere kurum vizyonu doğrultusunda etkili, verimli ve seri şekilde reaksiyon gösterebilmek olarak anlıyoruz. Bu anlamda bizler zirvede, hem kamudan hem özel sektörden ülkemiz iş dünyasının duayenlerinin, değişimi yönetme konusundaki deneyimlerini, Kayseri sanayicisi, kamu çalışanları, ticaret erbabı, akademisyenleri, üniversite öğrencileri ve tüm katılımcılarla paylaşmalarını arzuladık.”

 

BAŞYAZICIOĞLU: “DEĞİŞİMİ TÜM
PAYDAŞLARLA YÖNETMEK LAZIM”

 

Dijital değişimin baş döndürücü bir hızla ilerlediğine dikkat çeken KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu ise yaşadığımız çağda değişime karşı durmanın imkansız olduğuna işaret etti. Başyazıcıoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dijital çağın konuşulduğu günümüzde değişimin hızlı olduğu ve bundan sonraki dönemde çok daha hızlı olacağı aşikardır. Sadece robotlardan oluşan fabrikalar, trafikte kendi kendine seyahat eden araçlar, günlük hayatımızda yapay zeka ile pek çok işimizi kolaylaştıracak robotlar, pek çok kamu hizmetinin dahi robotlarla veya otomasyonla sağlanabilecek olması, tüm bunların iş hayatımıza yansımaları… Bunlar olurken ve olacak iken Mükemmellik Modeli’nin özellikle vurguladığı gibi değişimi, tüm paydaşlar yani çalışanlar, müşteri, hissedar ve toplum için değer katmaya odaklı şekilde yürütmek çok daha kıymetli hale gelecektir.” 

AdminAdmin