SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 07-08-2020 21:54

Kadınlardan Dilipak hakkında suç duyurusu

Kadınlardan Dilipak hakkında suç duyurusu

Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlara karşı “fahişe” demesine tepkiler sürerken HKP Gebze İlçe Örgütü harekete geçerek Dilipak suç duyurusunda bulundu.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” demişti. Toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki ile karşılandı. Dilipak’ın bu sözüne karşı Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadın- Çocuk Komitesi harekete geçerek suç duyurusunda bulundu.

HKP’li Kadınlar, Abdurrahman Dilipak, Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur, Akit Gazetesi Haber Müdürü Faruk Ezen hakkında, “Kanunlara Uymamaya Tahrik Suçu”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik”, “Suç İşlemeye Tahrik Suçu”, “Hakaret” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Kocaeli Gebze Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Suç duyurusunun ardından HKP Gebze İlçe Saymanı ve Kadın Çocuk Komitesi Üyesi Tunya Kızıltaş Gebze Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kızıltaş, “Halkın Kurtuluş Partisi Kadın-Çocuk Komitesi Üyesi Kadınları olarak Ortaçağcı Abdurrahman Dilipak hakkında İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” diyerek hakaret ettiği için suç duyurusunda bulunduk. ABD-AB Emperyalistleri tarafından halkımızın

başına musallat edilen AKP’giller iktidarında adeta bir kadın katliamı yaşanıyor. Ülkemizde eziliyor, sömürülüyor, horlanıyor yetmedi katlediliyor kadınlarımız. Muğla’da Pınar Gültekin vahşice katledildiği gün öldürülen kadın sayısı 108 iken bugün 204’tür. Yalnız kadınlarımız mı? Çocuklarımız taciz, tecavüz, cinayetleri ile hayvanlara yönelik şiddet ve katliamlar da dur durak bilmiyor. Şuanda belki başka yerde kadınlar öldürülüyor, çocuklar, hayvanlar tecavüze uğruyor. İşte tamda bu süreçte Yeni Akit Gazetesi yazarı tescilli ortaçağcı Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesine sahip çıkan kadınlara 27.07.2020 tarihli Yeni Akit Gazetesi’nde ve internet sitesinde kadınlara fahişe diyerek hakaret etmesine yönelik HKP’li Kadınlar olarak sessiz kalamazdık. Bu ağzı salyalı ortaçağcı Dilipak ve Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Akit Gazetesi Haber Müdürü hakkında an itibari ile suç duyurusunda bulunduk” ifadelerine yer verdi.

“KADIN CİNAYETLERİNİN ASIL SORUMLUSU AKP’DİR”

Kızıltaş, “Ülkemizi kim hızlıca ortaçağ karanlığına götürmek istiyorsa, kim kasasını hızlıca doldurmak istiyorsa, kim bunları yapanların yanında yer alıyorsa, o siyasi fahişedir. Bunların adlarının ‘pak’ olduğuna, adlarının ‘ak’ olduğuna aldanmayalım. Bunların dilleri kirli, kalemleri kirli, zihinleri kirli AKP iktidarı döneminde kadın cinayetleri %1400 oranında arttı. Peki neden? Kadın Cinayetlerinin asıl sorumlusu kimdir? Ensar Vakfı yurtlarında tecavüze uğrayan çocuklarımız için “Bir seferde bir olmaz” diyen, “Kadına şiddet abartılıyor” diyen siyasi iktidardır. Kadın Cinayetlerinin asıl sorumlusu AKP’giller’in ta kendisidir. Bunların söylemleri katillere çanak tutuyor ama yağma yok. Biz Kurtuluş Partili Kadınlar onların karşısında dimdik duracağız. Onların söylemlerine aynen misliyle iade edeceğiz. Ülkemizi ortaçağ’ın karanlığına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Laikliği, Cumhuriyeti sonuna kadar savunacağız” ifadelerine yer verdi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ İÇLERİNE SİNDİREMİYORLAR”

Kızıltaş, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın ama yetmez, belki kırıntı olarak kadınlarımıza hak veriyor ama AKP’giller bunu bile içlerine sindiremiyorlar, İstanbul Sözleşmesi yetmez, devrim olmadan, işçi sınıfımızın kurtuluşu olmadan kadınında kurtuluşu mümkün değildir. Bizler Halkın Kurtuluş Partisi Kadınları olarak kadınların kurtuluşunun işçi sınıfının kurtuluşundan bağımsız olarak görmüyoruz. Bu nedenle kadınlarımıza sesleniyoruz, işçi sınıfımıza, kadın-erkek ezilen-sömürülen halklarımıza sesleniyoruz. Doğa’yı, İnsan’ları, Hayvan’ları seven insanlara sesleniyoruz. Yan yana olalım, omuz omuza olalım ve bizleri bu ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlere karşı olalım. Halkın Kurtuluş Partisi saflarında birlikte mücadele edelim” dedi.

 

AdminAdmin