EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-02-2017 07:09

İstihdamın şampiyonu yine Kocaeli

İstihdamın şampiyonu yine Kocaeli

Türkiyenin 2012-2015 döneminde en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan Kocaelili 7 firmaya plaket verildi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri GüzeloğluTürkiyenin hedeflerine, geleceğine doğru büyük yürüyüşüne ekonomik ve reel sektörün desteğinin çok gerekli olduğu söyledi.
Türkiyenin küresel ölçekte gerideki yıllarda yaşanan büyük belirsizliklere ve krize rağmen son 15 yılda büyümesini istikrarlı şekilde sürdürdüğünü ifade eden Güzeloğlu, bütün krizlere karşı dayanıklı yapısıyla krizi yönetebilen ve bundan karlı çıkabilen bir ülke olduklarını kaydetti.
Güzeloğlu, Türkiyenin yaşadığı siyasal ve toplumsal tehditler ile hainliklere rağmen milletin iradesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın liderliğiyle bunların hepsini bertaraf ettiğini dile getirerek, "Kocaeliye yakışan bir misyon sadece istihdamı artıran bir il olmak değil, Türkiyede istihdamı en çok artıran bir il olmak, yani şampiyon olmak hedefini ortaya koymuştuk. Dün TOBBa bağlı TEPAVın Sosyal Güvenlik Kurumu verileri baz alınarak yaptığı istihdam raporunda yıl sonu itibarıyla Türkiyede istihdamını en çok artıran, yani şampiyon olan il Kocaeli oldu." diye konuştu.
"Kocaelinin 2017de şampiyon olarak kalmasını hedefliyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğana buradan bir kez daha taahhütlerini beyan ettiklerini aktaran Güzeloğlu, "Hedefimiz bir kereliğine değil, değişmemecesine 2017 yılı sonuna kadar Kocaeliyi o noktada tutmak, başarısını her gelecek gün daha öteye taşımaktır. Buna dönük gayretimiz olursa, hem bireysel hayatımızda, hem de toplumsal hayatımızda aşılamayacak hiçbir engel söz konusu değildir. Yeter ki kendimize güvenelim, kentimize güvenelim, ülkemize güvenelim." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da büyüyen firmaların inançlı ve kararlı davranarak hareket ettiğini anlatarak, Kocaeliden pek çok firmayı bu sıralarda görmek istediklerini kaydetti.
KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut ise kentin sanayide Türkiyenin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, 2017 yılına iş dünyası olarak umutla baktıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Karaosmanoğlu ve beraberindeki protokol üyelerince 2012-2015 döneminde en hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer alan Kocaelili 7 firmaya plaketleri verildi.

AdminAdmin