YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-12-2019 13:41

İşçi de mutlu işverende!

İşçi de mutlu işverende!

MC Paketleme Taş. Hiz. Ve Tic. Ltd. Şti işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme ile 1. Yıl ücret artışı ortalama yüzde 32 oldu.

Toplu şiş sözleşmesi hakkında bilgilendirmede bulunan sendika örgütlenme daire başkanı Erdal Kopal şu görüşlere yer verdi; ‘’ZF Sachs Süspansiyon Sistemleri San. ve Tic. AŞ.’nin taşeronu (alt işveren) Mc Paketleme Taşımacılık Hiz. ve Tic. Ltd. Şti.’de çalışan 35 üyemiz adına 3. Dönem toplu iş sözleşmesi tüm üyelerimizin oybirliği ile imzalanmıştır.

Yapılan imza törenine Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Av. Ayhan Erkan, Örgütlenme Daire Başkanımız Erdal Kopal, Mc Paketleme İşyeri Sendika Temsilcimiz Evren Bilgin, Mc Paketleme’den Nihat Murat Canan ve Av. Neslihan Emre İlhan katıldılar. 

İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre;

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi İle İşe Giriş Ücreti ; Sendikaya üye olan işçilerin işe giriş ücretleri olan asgari ücrete  aylık %8 oranında ücret zammı yapılarak işe giriş ücreti belirlenmiştir.

Birinci Yıl Ücret Zammı

Öncelikli olarak sendika üyesi işçilerin mevcut ücretlerine seyyanen 75,00 TL zam yapılacak. Üyelerini saat ücretlerine ise her kıdem yılı için 5 Kr kıdem zammı uygulanacaktır. Ve bunlara ilave olarak %18.71 oranında ücretlere zam yapılacaktır. 1. Yıl seyyanen zam, kıdem zammı ve ikramiyedeki artışla birlikte yıllık artış oranı ortalama %32 olmuştur. 

İkinci Yıl Ücret Zammı

Sendika üyesi işçilerin 31.05.2020 tarihinde aldıkları mevcut ücretlerine seyyanen 75,00 TL zam yapılacaktır. Üyelerini saat ücretlerine ise her kıdem yılı için 5 Kr kıdem zammı uygulanacaktır. Bulunan bu miktar üzerinden ise 01.06.2019-01.06.2020 tarihleri arasında TUİK’in açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi  -enflasyonu- oranına + 2 puan zam yapılarak 2. Yıl ücret zammı gerçekleşecektir.

İkramiye ve Sosyal Yardımlar 

İkramiye 120 güne (dört tam maaş) çıkartılmıştır.

Sosyal yardımlar

Bayram Yardımı: Birinci yıl, bayramlarda (her dini bayramda) 443,69 TL, 

Yakacak Yardımı: Yakacak yardımı ise her ay  169,66 TL’dir.

Yıllık İzin Ücreti: Yıllık ücretli izin ücretleri 471,42 TL olarak ödenecek.

Evlenme Yardımı :Sendika üyesi İşçiye 1.048,58 TL evlenme yardımı yapılacak

Çocuk Parası : Üye işçilerin bakmakla yükümlü oldukları her bir çocuk için aylık 17.33 TL ödeme yapılacak.

Öğrenim Yardımı : Üyenin İlkokulda okuyan çocuğu için 268,65 TL, Ortaöğrenimde okuyan çocuğu için 303,32 TL, Lisede okuyan çocuk için 372,63 TL ve Üniversitede okuyan çocuk için 537,27 TL eğitim yardımı yapılacak.

Ayakkabı Parası : Üye işçilere 155,99 TL ayakkabı yardımı yapılacak.

(Sosyal Yardımlar MESS, Metal Grup sözleşmesine paralel olarak 1 Eylül 2019’da ayrıca artacaktır)  

İkinci yıl ise bu ücretlere ücret zammı oranında artış yapılacaktır.

İşyerinde işçi çıkarma ile ilgili karar sendika ile birlikte alınacaktır.

Ayrıca yıllık ücretli izin sürelerine  4 iş günü ilave yapılmıştır.

Sendika üyesi İşçilerin fazla mesaileri %80 zamlı olarak ödenecektir.

Mc Paketleme Taşımacılık Hiz. Ve Tic. Ltd. Şti. sözleşmesinde ücret ve ikramiyedeki toplam artış %32,  sosyal yardımlardaki  toplam artış oranı da aynı oranda gerçekleşmiştir.

Mc Paketleme Taşımacılık Hiz. Ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalanan toplu iş sözleşmesi özel sektörde, taşeronda örgütlenmesi,  mücadelesi ve ücret zamları ile birlikte bu toplu iş sözleşmesi örnek bir toplu iş sözleşmesidir. İşçi sınıfımızın, sendikamızın  taşeron cehennemine karşı örgütlü mücadelesinin kazanımıdır. ‘’

 

AdminAdmin